VIF måtte ha straffer for å slå tredjedivisjonslag

Det måtte straffesparkkonkurranse til for at Vålerenga skulle gå videre til tredje runde av cupen.

Kråkerøy-Vålerenga

Se den nervepirrende straffesparkkonkurransen her.

Marius Svendsen

Kråkerøys helt, Marius Svendsen, sier det er bittert å være så nær videre avansement til tredje runde.

– Akkurat nå er det utrolig bittert. Vi bommet på tre straffer, og det er en litt stygg måte å ryke ut på. Jeg hadde håper vi satt en til i mål, sier Kråkerøys keeper Marius Svendsen etter kampen.

Han reddet en straffe i ekstraomgangen, og to straffer i straffekonken. Han var naturlig nok skuffet rett etter kampen, men tror det vil føles bedre i morgen.

– Når vi våkner i morgen, så tror jeg vi innser at vi har rystet Oslos stolthet som de kaller seg. Det har vært en utrolig opplevelse, og en dag vi aldri kommer til å glemme.

Vålerenga tok ledelsen 2–0

Vålerenga tok ledelsen etter en halvtime. Tidligere FFK-spiller Henrik Kjelsrud Johansen skåret på sin gamle hjemmearena. Og kun tre minutter senere økte Ghayas Zahid for de blåkledde fra Oslo. Vålerenga kjørte på for ny skåring, men til pause var stillinga 0–2.

Men i løpet av pausen må Kråkerøy-treneren ha funnet noen velvalgte ord til sine soldater. For de grønnhvite gikk rett ut, og reduserte til 2–1 i den andre omgangen, signert Oliver Alphonso. Og 16 minutter før fulltid stanget Sivert Nikolay Thorsen inn utligningen på en corner. Vålerenga la på et massivt press mot slutten av ordinær tid, men klarte ikke å avgjøre kampen.

Kråkerøy fikk kjørt seg mot Vålerenga.

Reddet straffespark

I ekstraomgangene fortsatte Vålerenga presset, og et slitent Kråkerøy-lag hadde nok med å forsvare seg.

Syv minutter inn i andre ekstraomgang så fikk Vålerenga en tvilsom straffe, men Kråkerøy-keeperen reddet forsøket til Zahid. Det ble heller ingen andre skåringer før det var spilt 120 minutter, og dermed gikk kampen til straffesparkkonkurranse.

Straffesparkkonkurransen endte 2–3 til Vålerenga.

Kråkerøy slo Vålerenga i cupen i 1974, den gangen på Kråkerøy stadion. Det var nær en cupbombe denne gangen også, da kampen ble spilt på Fredrikstad Stadion.

I den første runden av cupen slo Kråkerøy storebror Fredrikstad, etter 1–0 på Fredrikstad Stadion.