NRK Meny
Normal

Kråkene fikk inkluderingsprisen

IL Kråkenes innsats for kjelkehockey ga heder.

Kjelkehockey i Moss

Siden oppstarten i 2008 har det vært mange på kjelkehockey-trening.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Blant 15 sterke kandidater, sto Agder og Rogaland Skikrets, Aurskog og Finstadbru Golfklubb og IL Kråkene som de nominerte til inkluderingsprisen. I Håkonshal på Lillehammer var det mossingene som trakk det lengste strået og vant prisen.

– Dette var moro. Det er jo et tegn på at vi gjør noe riktig her i klubben. Det at vi får denne prisen gjør jo også at flere hører om klubben vår, og det er positivt, sier leder Pär Andersson

100.000 rett i klubbkassa

Prisen er på hele 100.000 kroner, og det kommer godt med i en støvete klubbkasse.

– Vi har ikke bestemt oss for hva vi skal bruke pengene på. Men klubben får sette seg ned sammen med kjelkehockeygruppen og finne på noe. Penger har en alltid bruk for, så vi skal nok finne på noe, sier han.

Dette er andre året på rad Inkluderingsprisen deles ut av Idrettsforbundet. I fjor vant Norges Bandyforbund for deres tilrettelegging av el-innebandy for funksjonshemmede.

Startet med kjelkehockey i 2008

Klubben startet med kjelkehockey høsten 2008, og har tilbud for hele Østfold, Ishallen i Moss er også godt tilrettelagt for kjelkehockey. Klubben har også rekruttert tidenes yngste spiller til landslaget som debuterte med scoring i 2009.

Juryen var spesielt imponert over at idrettslaget har vært sentrale i utviklingsprosessen av den nye ishallen i Moss. De har også sørget for at denne er godt tilrettelagt både i forhold til tilgjengelighet og idrettslig funksjon.

Bredt engasjement

– Idrettslagets brede engasjement og måten de har jobbet helhetlig både i forhold til anlegg, markedsføring og rekruttering av utøvere imponerer juryen, står det i begrunnelsen.

Følgende står i statuttene for prisen:

«Prisen skal deles ut til klubb, krets eller forbund som på en fremragende måte har lykkes med å rekruttere, tilrettelegge og tenke nyskapende i forhold til å utvide aktivitetstilbudet innen idrett for funksjonshemmede. Prisen skal være en utmerkelse og motivasjon for nyskapende initiativer og for videre arbeid. Ikke minst skal den gi inspirasjon til andre som ønsker å utvikle tilbudet til denne gruppen.»

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: