Kraftig vind i vente

Det er sendt ut OBS-værvarsel for Østfold. I løpet av helgen ventes sterke vindkast, og det er meldt om stiv kuling til liten stom.

Storm

Det er forventet store mengder vind i helgen.

Foto: Gorm Kallestad, Kallestad, Gorm / Scanpix

Østfoldinger må se langt etter det kalde, hvite og snøfylte vinterværet. I helgen kan man vente seg sterke vindkast og milde temperaturer.

– På kysten av Østfold kan vinden komme opp i stiv kuling og gå over i liten storm. Men antagelig for en kort periode, sier statsmeterolog Kristen Gislefoss.

Fra tidlig fredag ettermiddag er det meldt om sterk vind, fra vest og nordvest 20-25 m/s, og det vil fortsette å blåse over helgen.

– Periodevis kan det bli en del vind i helgen, spesielt i kystområdene. Stort sett fra en sørvestlig retning. Både lørdag og søndag, sier Gislefoss.

På søndag er det meldt om liten storm på Strømtangen i Fredrikstad, 22 m/s fra sørvest på det meste.

Kristen Gislefoss

Statsmeterolog Kristen Gislefoss

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Meterologisk institutt har sendt ut OBS-varsel flere steder i landet, og på Østlandet advarer Gislefoss om potensielt vanskelige kjøreforhold med glatt føre.

– For Østfold sin del så er det områdene som ligger innover mot svenske grensen som kan være glatte. Men i kystområdene har mildværet bedret forholdene, sier han.

Temperaturmessig vil helgen være betydelig mildere enn hva som er vanlig for denne tiden på året.

– Stikkordet for helgen er at den blir mild. Jeg blir ikke forundret om temperaturen nærmer seg helt opp til 9-10 grader på noen steder, sier Gislefoss.

– Det kan nok komme litt nedbør både lørdag og søndag, så blir det bedre natt til mandag, forteller han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Til finalen i ungdoms-OL

    Karateutøveren Annika Sælid fra Sarpsborg slo iranske Negin Altooni 4–0 i semifinalen i ungdoms-OL og er nå i finalen som starter 19.45 i Argentina. 17-åringen fra Sentrum Kampsport har vunnet alle sine fire kamper.

  • Se vår TV-sending 18.50