NRK Meny
Normal

Flere hundre mål skog brant

Mellom 200 og 400 mål skog ble svidd av ved en brann i Marker torsdag ettermiddag og kveld.

Skogbrann Marker

Torsdag kveld etterslukker brannvesenet en skogbrann i Marker.

Foto: Freddie Larsen

Brannvesenet jobbet torsdag kveld med å etterslukke en skogbrann i Marker kommune. Det brant kraftig i mange timer, og brannen spredte seg etter hvert til Aurskog-Høland i Akershus.

Skogbrann Marker
Foto: Freddie Larsen

Ifølge Smaalenenes Avis gikk det med mellom 200 og 400 mål skog, og årsaken til brannen var lynnedslag. Over 60 mennesker hjalp til med å slukke flammene.

Alarmsentralen fikk mange telefoner fra folk i store deler av Trøgstad, Eidsberg, Skiptvet og Askim, som fortalte om kraftig røyklukt.

– Vi holder på med etterslukking. Det vil ta mange timer, og vi vil antagelig være på stedet til langt på natt, opplyste de til NRK.no klokka 21:30 torsdag kveld.

Onsdag innførte brannvesenet totalforbud mot all bruk av ild i skog og utmark i hele Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.