NRK Meny
Normal

Flere hundre mål skog brant

Mellom 200 og 400 mål skog ble svidd av ved en brann i Marker torsdag ettermiddag og kveld.

Skogbrann Marker

Torsdag kveld etterslukker brannvesenet en skogbrann i Marker.

Foto: Freddie Larsen

Brannvesenet jobbet torsdag kveld med å etterslukke en skogbrann i Marker kommune. Det brant kraftig i mange timer, og brannen spredte seg etter hvert til Aurskog-Høland i Akershus.

Skogbrann Marker
Foto: Freddie Larsen

Ifølge Smaalenenes Avis gikk det med mellom 200 og 400 mål skog, og årsaken til brannen var lynnedslag. Over 60 mennesker hjalp til med å slukke flammene.

Alarmsentralen fikk mange telefoner fra folk i store deler av Trøgstad, Eidsberg, Skiptvet og Askim, som fortalte om kraftig røyklukt.

– Vi holder på med etterslukking. Det vil ta mange timer, og vi vil antagelig være på stedet til langt på natt, opplyste de til NRK.no klokka 21:30 torsdag kveld.

Onsdag innførte brannvesenet totalforbud mot all bruk av ild i skog og utmark i hele Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frakjørt av to tog

    Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB

  • Møte med flyselskap

    Ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) skal ifølge Moss Avis ha et møte med et større flyselskap. Møtet skal finne sted i begynnelsen av juli. Etter det avisen erfarer skal det være et lavprisselskap.