Kraftig reaksjon mot Rakkestad-lege

En Rakkestad-lege, som har unnlatt å følge opp flere alvorlig syke pasienter, risikerer å miste legeautorisasjonen.

Illustrasjonsfoto
Foto: Rainer Prang / NRK

En Rakkestad-lege har nå fått sin første advarsel fra Statens Helsetilsyn, etter å pådratt seg seks tilsynssaker siden 1992

Legen får advarselen for blant annet å ha unnlatt å følge opp og henvise alvorlig syke kreftpasienter til videre behandling.  

Legen skal også ha latt være å svare på henvendelser fra Helsetilsyn og Trygdekontor.

Bekymringsfullt uryddig

Helsetilsynet ga fastlegen i Rakkestad advarselen etter å ha behandlet i alt seks tilsynssaker mot ham. I to av sakene konkluderer Helsetilsynet med at legen har brutt loven, og opptrådt uforsvarlig.

Samtidig slår tilsynet fast at legen er "bekymringsfullt uryddig" i sine rutiner. Han får også skarp kritikk for å ha latt være å besvare henvendelser fra Trygdekontoret.

Glad for reaksjon

Pasientombud i Østfold, Hilde Bråthner Johansen er fornøyd med reaksjonen.

- Når leger får advarsler fra Helsetilsynet er det en kraftig reaksjon fra myndighetenes side og jeg er fornøyd med at han har fått denne advarselen, sier hun.

- Kroniske problemer

Dersom legen ikke følger opp advarselen, står han i fare for å miste retten til å arbeide som lege. Klagene som er behandlet, er levert i løpet av første halvår i 2005, og legen bedyrer overfor Helsetilsynet at han har bedret rutinene sine.

Men NRK Østfold kjenner til at det nå ligger nok en sak på fastlegen fra Rakkestad inne hos Helsetilsynet. Igjen er det Trygdekontoret som sliter med å få nødvendige opplysninger fra legen. I brevet til Helsetilsynet beskriver de problemet som kronisk.

Legen, som har fått advarselen, har ikke svart på henvendelser fra NRK Østfold.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brøt vikeplikten

    Politiet har beslaglagt førerkortet til den ene bilisten som var innblandet i kollisjonen på Råbekken i Fredrikstad. Føreren brøt vikepliktsreglene, mener politiet.

  • Omkjøring under bilberging

    Fylkesvei 120 er stengt ved Nordre Strøm mellom Kure og Kåbøl på grunn av bilberging etter lastebilvelten. Det er omkjøring via Fv 151, Såner.