NRK Meny
Normal

Kraftig opprydning i FFK-stallen

Den femte spilleren på kort tid forsvant ut av FFK-stallen, da svenske Johan Sjöberg fikk beskjed om at han ikke inngikk i fremtidsplanene.

Fredrikstads Johan Sjöberg og Branns Olafur Bjarnason i duell.

Johan Sjöberg (i rødt/hvitt) er ikke med i FFKs fremtidsplaner. I løpet av kort tid har Fredrikstad fotballklubb ryddet kraftig opp i stallen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

FFK har valgt å ikke benytte seg av kjøpsopsjonen de hadde på svenske Johan Sjöberg (27), som var på lån fra den allsvenske klubben Elfsborg, melder FFK på sin hjemmeside mandag ettermiddag.

Sjöberg har 140 kamper i Allsvenskan for Elfsborg , der han kom fra på lån i sommer til FFK.

FFK hadde muligheten til å kjøpe ham, men ønsket i stedet å avslutte samarbeidet, skriver Fredriksstad Blad.

 

 

 

Minst fem spillere ut

For FFK fikk Johan Sjöberg 11 kamper i Tippeligaen. Fredrikstad fotballklubb hadde muligheten til å kjøpe ham, men klubben bestemte seg for at Sjöberg ikke er med i FFKs fremtidsplaner.

Øyvind Hoås, Fredrikstad FK

Øyvind Hoåas kom fra Molde til FFK i 2004. Han trener nå med Sparta i Sarpsborg.

- Vi takker Johan for innsatsen han har lagt ned for FFK i 2007. Etter en totalvurdering har vi bestemt oss for å ikke bruke opsjonsmulighetene vi hadde for kjøp, sier FFKs sportssjef Per Morten Haugen til fredrikstadfk.no. 

Fra før av har Miika Multhaharju fått beskjed om at FFK ikke vil forlenge kontrakten med ham. Han har gått til finske HJK Helsinki.

Heller ikke Øyvind Hoås, som kom fra Molde til FFK, fikk fornyet kontrakten. Han trener med Sparta i Sarpsborg, som om kort tid får vite om de spiller i 1. divisjon eller ei neste år.

Heller ikke Christian Berg fikk fornyet kontrakten med FFK, og har gått til Bodø-Glimt.

Hermanni Vourinen, tidligere toppscorer i finsk toppserie, har også fått vite at FFK ikke trenger ham for fremtiden. Finnen har to år igjen av kontrakten og er på jakt etter klubb etter at det for kort tid tilbake ble klart at  HJK Helsinki ikke ville kjøpe ham

Også Anders Stadheims FFK-fremtid er usikker. Stadheim har to år igjen av sin kontrakt med FFK, men er fra i år lånt ut til Sogndal. 

I tillegg har svenske Anders Prytz avbrutt kontrakten ett år før tiden og reist til Örgryte i Sverige.

Shaaban blir eller reiser ?

Det har vært mange spekulasjoner rundt den svenske landslagsmålvakten Rami Shaaban og en overgang til svenske klubber.
Hammarby har lagt inn et bud på Shaaban, som ble avvist av Fredrikstad fotballklubb. Klubben kan være i ferd med å øke budet.

Raymond Kvisvik

Raymond Kvisvik ønsker å forlenge avtalen om spill ut over neste års sesong, og diskuterer fremtiden i FFK med klubben.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Selv har Rami Shaaban sagt at han gjerne returnerer til Sverige, der han har barn og venter familieforøkning, men han har også holdt døren åpen for videre spill i FFK, der han har kontrakt ut 2008-sesongen.

 

Shaaban sier samtidig at han kunne tenke seg å spille utenfor Skandinavia.

Kvisvik på klubb-jakt ?

Raymond Kvisvik varslet i slutten av november misnøye med at FFK ikke ville snakke om utvidelse av kontrakten som utløper neste år med ham.

- Nå får vi derfor bare se hva som skjer, sa han til TV2.

FFKs sportslig administrative leder, Per Morten Haugen, sier til Fredriksstad Blad at han ikke føler Kvisvik presser klubben for hardt.

- Raymond tenker på sin egen fremtid, og det har jeg full forståelse for, sier Haugen.

Han ønsker å tone ned at det er noen konflikt mellom Kvisvik og klubben, og sier at de jevnlig snakker sammen, også om en stilling i klubben etter spillerkarrieren tar slutt.

- Vi håper Raymond kan spille så lenge som mulig, men han er også en flott representant for FFK. Vi tenker langsiktig, og ser på muligheter på hvordan Raymond kan bidra for FFK også etter at fotballkarrieren er over, sier Haugen.

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.