Kostbare biler stjålet i Sarpsborg

To kostbare biler ble stjålet i Sarpsborg natt til søndag, etter at tyvene hadde brutt seg inn i et bolighus og stjålet nøklene til bilene.

BMW 525

En BMW 525 var blant bilene som ble stjålet i Sarpsborg natt til søndag (Illustrasjonsfoto.)

Foto: Scanpix/Reuters / ntb

Natt til søndag var det innbrudd i en villa i Sarpsborg. Det eneste som ble stjålet i forbindelse med innbruddet var nøkler til to biler. Og disse bilene forsvant samme natt.

BMW og Mercedes

De to bilene det er snakk om er en sølvfarget BMW 525 stasjonsvon med registreringsnummer AE 13266 og en sort Mercedes Benz ML250 (SUV) med registreringsnummer BS 38445.

– Dette er noe vi har sett flere steder i Norge, at det gjøres innbrudd i hus og det eneste som blir stjålet er bilnøkler. Det er altså ikke stjålet noen andre gjenstander i huset, forteller politiførstebetjent Daniel Holm ved krimavdelingen på Sarpsborg politistasjon.

Ut fra vitneforklaringer er det grunn til å anta at innbruddet skjedde ved tretiden på natten.

Politiet ønsker tips

Politiet vil gjerne ha tips dersom de ser slike biler hensatt, med ovennevnte registrertingsnummer eller eventuelt med andre nummerskilt.

– Vi tror vel det er en mulighet for at disse bilene er stjålet for å bli fraktet utenlands, men det hender i slike saker at bilene blir stående noen dager før de krysset grensen, for at saken skal bli litt glemt, sier Holm. – Og vi ser vel ikke bort fra at registreringsnummerne på bilene kan være byttet ut.

Følg med i nabolaget

Holm ber også publikum være oppmerksomme på aktivitet i boligfelt:

– Når vi først har hatt ett slikt tyveri, kan det vel hende at noen forsøker seg på flere. Derfor ber vi publikum være oppmerksom på om det skjer noe rekognosering. Er det fremmede biler som cruiser i gatene, er det greit å merke seg det.

Han ber også være oppmerksom dersom noen føler at noen følger etter dem, det kan være en måte å finne ut hvor en bil hører hjemme. Politiet er interessert i alle tips som synes aktuelle i denne sammenheng.