NRK Meny
Normal

KORK vil spille med 500 unge sarpinger

Dirigent Ingar Bergby drømmer om å få dirigere 500 unge sarpinger sammen med Kringkastingsorkestret i Kulåsparken.

Vampkonsert Oslo Spektrum 2006

KORK skal spille jubileumskonsert i Sarpsborg og ønsker å ha med seg unge lokale talenter. Her fra en tidligere konsert i Oslo Spektrum.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

I forbindelse med jubileumskonserten Kringkastingsorkestret (KORK) skal spille i Kulåsparken 11. juni neste år, etterlyser dirigent Ingar Bergby nå lokale talenter som kan spille med orkesteret. Det forteller en ivrig jubileumssjef Svein A. Halvorsen.

– Dirigent Ingar Bergby hadde en idé om å inkludere barn og unge i arrangementene våre og la dem spille med profesjonelle musikere. Han drømmer om å få dirigere 500 unge sarpinger i en spektakulær konsert i Kulåsparken ved tusenårsjubileet i Sarpsborg neste år, sier Halvorsen.

Svein A. Halvorsen og Ingar Bergby

Jubileumssjef Svein A. Halvorsen og dirigent Ingar Bergby etterlyser unge, musikalske sarpinger.

Foto: Isarpsborg

Melde fra til musikkrådet

Det vil ikke bli holdt noen audition, men hvem som helst kan melde seg på.

– I førsteomgang kan korps, kor og andre som ønsker å delta henvende seg til meg eller til musikkrådet i Sarpsborg, sier Halvorsen.

Deretter skal de samle alle som vil være med for å begynne å øve på de musikalske innslagene. Hva som skal spilles er ikke bestemt ennå, men det blir sannsynligvis en god musikalsk blanding.

– Blant annet en marsj, noe musikalstoff og Sarpsborgsangen i et nytt arrangement som en stor finale på det hele, forteller Halvorsen.

Ingar Bergby, Kringkastingsorkesteret

Dirigent Ingar Bergby håper å få dirigere 500 unge sarpinger sammen med KORK neste sommer

Foto: NRK / NRK

Konserten skal i sin helhet bestå av tre deler. Den første er for og med barn og unge. Den andre delen er en klassisk konsert med en solist i Europaklasse og i siste del vil det bli populærmusikk. Alle konsertene er gratis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for underslag

    En mann fra Mysen er dømt til fengsel i tretti dager for underslag av 30 000 kroner fra egen arbeidsplass, skriver Smaalenenes Avis. Mannen jobbet i en butikk i indre Østfold, og det var selskapets revisor som fattet mistanke om handlelen var gjennomført selv om de var slettet fra kassen. I et møte med arbeidsgiver tilstod mannen at han i en periode over tre år selv hadde fått pengene kontant, men ikke visst hvor mye det var.