NRK Meny
Normal

Kontroversielt barselhotell

Ledelsen ved Sykehuset Østfold mener det er uproblematisk å gjøre om en fødeavdeling til barselhotell i sommer. Flere ansatte er ikke enige.

Sykehuset Østfold
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Divisjonsdirektør Asbjørn Elgen ved Sykehuset i Østfold mener det er god nok kapasitet ved sykehuset til å gjøre den ene fødeavdelingen om til barselhotell i sommer.

-  Ikke uforsvarlig

Elgen mener ordningen ikke vil være uforsvarlig, selv om det vil være mindre bemanning på avdelingen enn normalt.

- De som er på vakt har jo mulighet til å tilkalle hjelp fra de andre avdelingene i de situasjoner de måtte trenge det, og barselkvinnene vil jo fortsatt være innlagt på sykehuset, sier Elgen.

Planen har vært å ha kun én barnepleier på barselhotellet om kvelden og natten.

- Risikerer sykemeldinger

Plasstillitsvalgt for jordmødrene ved fødestuen, Cecilie Sommerstad, tror situasjonen kan føles utrygg for den som er på jobb alene.

Hun frykter også ytterligere konsekvenser av omorganiseringen.

 - Jeg tror også at vi brått risikerer sykemeldinger og engstelige barnepleiere som ikke vil gå på jobb hvis de utsettes for det presset her, sier Sommerstad.

Hun tror at at de 1,5 millionene som skal spares, kan komme til å måtte brukes på uforutsette konsekvenser.

- Det kan fort bli slik at vinningen går opp i spinningen i denne saken, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mye fyll og bråk i Halden i natt

    En beruset mann i slutten av tenårene blir bortvist fra Halden sentrum etter å ha kranglet med dørvakter på et utested ved 00.30 i natt. En drøy time senere rykker politiet ut til et annet utested i Halden etter melding om bråk. En beruset mann i 20-årene blir forsøkt bortvist, men mannen nekter å følge ordre og måtte dermed sove ut i drukkenskapsarresten. Og rett før klokken 03.00 i natt blir en mann anmeldt for urinering på offentlig sted, også det i Halden sentrum.

  • Prøvde kjøre fra politiet

    En mann i slutten av tenårene prøvde å kjøre fra politiet i forbindelse med en kontroll i Sarpsborg sentrum i natt. Politiet får stoppet bilen på Greåker og føreren blir pågrepet etter en kort løpetur. I følge politiet var den unge mannen svært beruset.