NRK Meny
Normal

Kontroversielt barselhotell

Ledelsen ved Sykehuset Østfold mener det er uproblematisk å gjøre om en fødeavdeling til barselhotell i sommer. Flere ansatte er ikke enige.

Sykehuset Østfold
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Divisjonsdirektør Asbjørn Elgen ved Sykehuset i Østfold mener det er god nok kapasitet ved sykehuset til å gjøre den ene fødeavdelingen om til barselhotell i sommer.

-  Ikke uforsvarlig

Elgen mener ordningen ikke vil være uforsvarlig, selv om det vil være mindre bemanning på avdelingen enn normalt.

- De som er på vakt har jo mulighet til å tilkalle hjelp fra de andre avdelingene i de situasjoner de måtte trenge det, og barselkvinnene vil jo fortsatt være innlagt på sykehuset, sier Elgen.

Planen har vært å ha kun én barnepleier på barselhotellet om kvelden og natten.

- Risikerer sykemeldinger

Plasstillitsvalgt for jordmødrene ved fødestuen, Cecilie Sommerstad, tror situasjonen kan føles utrygg for den som er på jobb alene.

Hun frykter også ytterligere konsekvenser av omorganiseringen.

 - Jeg tror også at vi brått risikerer sykemeldinger og engstelige barnepleiere som ikke vil gå på jobb hvis de utsettes for det presset her, sier Sommerstad.

Hun tror at at de 1,5 millionene som skal spares, kan komme til å måtte brukes på uforutsette konsekvenser.

- Det kan fort bli slik at vinningen går opp i spinningen i denne saken, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha nei til utbygging

    Fortidsminneforeningen mener politikerne i Fredrikstad må si nei til å bygge ut en verneverdig villa ved biblioteket i byen. En utbygger ber om å tillatelse til å bygge om herskapshuset på Cicignon til åtte leiligheter og bygge et tilbygg i bakgården med fem leiligheter. Leder i fortidsminneforeningen i Østfold, Jens Bakke mener et ja til utbygging på sikt kan føre til en forringelse av områdets nasjonale verdi.

  • Krav fra departementet

    Akershus, Buskerud og Østfold må nå gjenoppta prosessen med å slå seg sammen til et fylke. Det krever kommunal- og moderniseringsdepartementet, etter at Stortinget vedtok å slå fylkene sammen med tvang 8. juni. Arbeiderpartiet, som er imot den store regionen, synes timingen er merkelig. Det logiske ville være å utsette prosessen til etter stortingsvalget, sier Aps gruppeleder i Akershus, Tonje Brenna.