NRK Meny
Normal

Konsernsjefen i Peterson slutter

Martin Dombestein slutter som konsernsjef i Peterson. De nye eierne vil ha egne folk i jobben.

M. Peterson & Søn AS i Moss
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Peterson ble i mars solgt til en eiergruppering med Terje Haglund, Roar Paulsrud og AT-skog i spissen.

 - Har gjort en god jobb

- Det er ingen uenighet mellom de nye eierne og konsernsjefen om at omstillinger er nødvendig. Martin Dombestein har gjort en god innsats for Peterson, men vi ønsker å ha et aktivt og operativt eierskap. Det er derfor naturlig at nåværende konsernsjef fratrer sin stilling, sier styrets leder Terje Haglund i en pressemelding.

Dombestein selv sier han har forståelse for situasjonen. 

- Ved et eierskifte hvor nye strukturelle og organisatoriske grep skal foretas, er det naturlig at vi nå skiller lag. Jeg vil benytte anledningen til å si takk for samarbeidet til alle medarbeidere og ønsker lykke til videre, sier avtroppende konsernsjef Martin Dombestein.

Konserntillitsvalgt Willy Josefsen i papirkonsernet M. Peterson & Søn AS i Moss
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Frykter raske oppsigelser

Hovedtillitsvalgt Willy Josefsen sier han ikke er overrasket over utviklingen.

- Dette er en naturlig utvikling. Skifte av eiere betyr at det da blir byttet konsernsjef.

Josefsen tror de varslede oppsigelsene er rett rundt hjørnet.

- Ut fra de signalene vi har fått via pressen, skal de nye eierne foreta en nedskjæring på 30 prosent i hele Norge. Jeg regner med at de setter i gang med det rett over sommeren, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen

  • Verner skogsområder

    Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.