NRK Meny
Normal

Konkurranse om fjernvarme

Fire store energiaktører konkurrerer om å bygge ut fjernvarmenett i Moss og Rygge.

Rør til fjernvarme

Rør til fjernvarme

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Seksjonssjef Arne Olsen i Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, sier det er nytt å ha en slik konkurranse i Østfold.

Penger å hente

- Det har blitt en betydelig økt lønnsomhet i å bygge ut fjernvarme. Det er også politisk ønskelig, og Enova gir penger i støtte til slik utbygging, sier Arne Olsen til NRK.

Det er selskapene Biovarme, Østfold energi, Moss energi og Mosseporten miljøenergi, som konkurrerer om jobbene i Moss og Rygge.

Vil videreutvikle dagens nett

Prosjektutvikler Bente Rudberg i et av selskapene, håper nå å få utvidet konsesjon i Moss 

- Vi har allerede vært i tre fire år i markede i Moss. Da er det veldig naturlig for oss å jobbe videre for å utvikle det nettet vi har her i dag, sier Rudberg.

NVE skal nå vurdere de fire søknadene og regner med en avklaring innen sommeren.

- På grunn av at en konkurransesituasjon er en helt ny situasjon på fjernvarmeområde, skal vi nå drøfte hvilke kriterier vi må legge til grunn. Dette vil vi drøfte grundig, og en avgjørelse vil være klar før ferien, sier Olsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ulltveit-Moe byr på Norske Skog

  Investor Jens Ulltveit-Moe har lagt inn et bud på Norske Skog på mellom 4 og 5 milliarder kroner sammen med en internasjonal gruppering. Det skriver Aftenposten. Ulltveit-Moe vil gjøre Norske Skog til et bioenergi-selskap, og vil stake ut en kurs bort fra papirvirksomheten.

  Norske Skog, Saugbrugs
  Foto: Rainer Prang / NRK
 • Vestby-pasienter til Kalnes

  Styret i Sykehuset Østfold har i dag konkludert med at sykehuset er i stand til å ta imot pasienter fra Vestby. Styret ønsket en gjennomgang av hvordan sykehuset skal håndtere blant annet bemanning og korridorpasienter før Vestby-pasientene kommer.

  Sykehuset Kalnes
  Foto: Tor-René Stryger / NRK