NRK Meny
Normal

Kongeparet kommer til Råde

H.M Kong Harald og Dronning Sonja kommer til Råde onsdag i neste uke. Her vil de besøke det nyopprettede ankomstmottaket for asylsøkere og besøke ungdomsskolen.

Arkivfoto: Kongeparet

Arkivfoto NTB/Scanpix. Kongeparet under et besøk i Møre og Romsdal i fjor. Onsdag i neste uke står Råde på programmet til de kongelige.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg er veldig glad for at kongen og dronningen har valgt å komme til Råde, sier ordfører Rene Rafshol som ser frem til besøket neste uke.

– Det er med stolthet vi tar imot kongeparet.

Besøke ankomstsenter

Kongeparet skal blant annet besøke det nye ankomstmottaket som er opprettet i det tidligere Smart Club-bygget ved E6.

– Det er fint at de viser interesse for ankomstmottaket, som er et forholdsvis nytt her i Norge.

ankomstmottak

Arkivfoto av ankomstsenteret i Råde. Kongeparet gjester kommunen 21. oktober og skal blant annet besøke senteret og møte elever ved ungdomsskolen.

Foto: Beate Grøndahl / NRK

På ankomstsenteret er det Utlendingsdirektoratet og Politiets utlendingsenhet som skal vise frem hvordan senteret fungerer.

Ordfører Rene Rafshol håper besøket ved mottaket vil bidra med informasjon til kommunens innbyggere og skape positiv blest om ankomstsenteret.

– Jeg håper også at dette besøket vil være med på å gjøre innbyggere mer nysgjerrig på begrepet ankomstsenter, at de får litt eierforhold til stedet.

Også til ungdomsskolen

Etter planen skal kongeparet også møte elever ved ungdomsskolen i bygda.

Rene Rafshol

Råde-ordfører Rene Rafshol.

Foto: Tomas Berger / NRK

– De jeg er stolt av er at vi har engasjerte ungdommer og det gleder jeg meg til, å komme på ungdomsskolen i Råde, sier ordføreren.

På ungdomsskolen skal kongeparet få vite mer om «Innsats for andre», et valgfag ved skolen. De skal ha egen flyktningdag samme dag som kongeparet kommer til Råde.

– «Innsats for andre-elevene» har vist et engasjement og skal ha egen flyktningdag hvor de skal samle inn penger til unge flyktninger. De skal også få høre mer om konflikter som pågår og det er veldig viktig samfunnsarbeid, sier Rafshol om besøket.

– Vi har mange engasjerte, spennende og flinke ungdommer i Råde. Det gleder jeg meg til å vise frem.

Ordføreren vil også vise frem at det gjøres mye dugnadsarbeid i kommunen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Strømløse i Marker

    110 personer er uten strøm i Ørje i Marker. Det store snøfallet i går får skylda. -Tung og våt snø velter trær, sier Morten Schau, kommunikasjonssjef i Hafslund Nett. Arbeidsforholdene på stedet er vanskelige og det er usikkert når folk får strømmen tilbake.

  • Omkom i kollisjon

    En person omkom i trafikkulykken i Oslofjordtunnelen, melder politiet i Follo. Vedkommende er ikke identifisert.