NRK Meny

Kongen avduker «Genesis»

H.M. Kong Harald skal avduke både jubileumsskulpturen «Genesis» på St. Marie plass og Olavssøylen på Borgarsyssel museum når han besøker Sarpsborg i forbindelse med byens 1000-års jubileum neste fredag. Det melder Sarpsborg 2016 på sine nettsider. Kongen kommer til byen båtveien med båten «Stjernen» og legger til kai ved Byens brygge. Kongens besøk avsluttes med jubileumsgudstjenesten i kirkeruinen på Borgarsyssel museum.

Illustrasjon av Sarpsborgs jubileumsskulptur Genesis
Foto: Illustrasjon: Harald Fossen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter å få for mange ansatte

    De fem kommunene som skal bli Indre Østfold kommune i 2020, forsøker å unngå at ansatte blir overtallige når kommunene blir slått sammen. Det er blant annet innført nye regler når stillinger blir ledige. Nå skal det vurderes om det er mulig å dekke opp arbeidet uten å ansette en ny i kommunen.

  • Tatt tolv ganger uten førerkort

    En 37 år gammel haldenser er dømt til fengsel i et år og fire måneder blant annet for fire tilfeller av kjøring i narkorus og tolv tilfeller av kjøring uten førerkort. Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for kjøring i ruset tilstand fem ganger tidligere og han er straffet 17 ganger tidligere for kjøring uten førerkort.