Kommunen kjøper inn tribune

Sarpsborg stadion får ny tribune til seriestart. Det ble avgjort i bystyret torsdag kveld.

Sarpsborg stadion
Foto: Glenn Thomas Nilsen

En mobil tribune med plass til 1000 ekstra tilskuere skal være på plass til første hjemmekamp mot Fredrikstad 11. april. Dermed blir Sarpsborg stadion godkjent for 3550 tilskuere.

– Tribunen er kjøpt inn på grunn av disse strenge reglene som fotballforbundet har. Det må vi forholde oss til hvis vi ønsker å ha et fotball-lag som hevder seg i toppen av norsk fotball, sier Ordfører Jan O. Engsmyr

Fotball-livet har endret seg

Sarpsborg 08 hadde i 2009-sesongen et tilskuersnitt på 1144. Klubben har allerede solgt 1000 sesongkort og håper at publikumsoppslutningen øker mer.

– Sammenlignet med før om årene har det vært helt fantastisk. Etter den lille nasjonaldagen i Sarpsborg 6. november i fjor da vi slo FFK på et fullsatt Fredrikstad Stadion, har fotball-livet i Sarpsborg blitt et helt annet, sa daglig leder i Sarpsborg 08, Terje Nicolaysen, til NRK for kort tid siden.

– Med det vedtaket vi gjorde, så betyr det at vi øker kapasiteten på sitteplasser, samtidig som vi øker ståplasskapasiteten veldig mye.

Skal leie av kommunen

Tribunen som Sarpsborg kommune skal kjøpe inn koster rundt 2,4 millioner kroner. Sarpsborg 08 skal leie tribunen av kommunen.

– Hadde vi ikke fått inn en tribune på 1.000 ekstra sitteplasser nå, hadde det ikke vært en sitteplass igjen å oppdrive. Det er også dobbelt så mange sponsorer som har meldt sin ankomst i år i forhold til i fjor på denne tiden, så det ser lyst ut.

Forventet levetid på en mobil tribune er satt til 15 år.

– Tribunen skal være på plass til første hjemmekamp. Når FFK kommer på besøk regner jeg med at det blir full brakke, avslutter ordfører Engsmyr.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bilfører kjørt til legevakt

    Bilføreren som kjørte på en elg i Råde er kjørt til legevakta for sjekk. Ifølge politiet virket føreren uskadd. Viltnemnda er varslet og vil søke etter elgen, som forsvant fra stedet.

  • Elg påkjørt i Råde

    En bil har kjørt på en elg i Råde. Ifølge politiet er det usikkert om noen personer er skadd. Nødetatene er på vei. Elgen løp til skogs og viltnemda er varslet.