NRK Meny
Normal

Køkaos på Oslo S etter busstrøbbel

Buss for tog ble en dårlig opplevelse for pendlere som skulle reise fra Oslo S på Østfoldbanen mandag. Kaoset er ventet å fortsette i tre dager.

Køkaos Oslo S

Køen strakte seg flere hundre meter gjennom Oslo S.

Foto: Helene Hillestad / NRK

VG melder at køene, som var rundt åtte meter i bredden, strakte seg flere hundre meter gjennom Oslo S.

Køkaos på Oslo S

Pressevakt i NSB, Håkon Myhre, sier de reisende må belage seg på slike køer de neste dagene.

Foto: Helene Hillestad / NRK

I to uker til er det buss for tog på Østfoldbanen mellom Oslo og Moss. Kritikken hagler mot NSB for organiseringen av den alternative transporten.

Pressevakt i NSB, Håkon Myhre, forklarer at køkaoset henger sammen med begrensninger i veisystemet rundt stasjonen, og at køen ikke ville gått raskere unna dersom NSB hadde satt inn flere busser.

Problemstedet er det faste busstoppet ved spor 19.

– Vi har snakket med Statens vegvesen for å flytte busstoppet til et annet sted i gangbar avstand fra Oslo S, men de neste tre dagene vil det bli slike køer, sier Myhre.

– Løsner på torsdag

Han legger til at det er særlig i rushtrafikken mellom klokken 14:30 og 17:00 at køene vil være lengst.

Håkon Myhre, NSB

Pressevakt i NSB, Håkon Myhre.

Foto: Haakon Herlik Kristiansen / NRK

Myhre mener reisende må belage seg på en times venting, og anbefaler folk å være ute i god tid de neste dagene.

– Våre reisende får en ekstra lang ettermiddag i dag, i morgen og på onsdag. Men på torsdag vil kaoset rundt Oslo S bli mindre, fordi vi begynner å kjøre tog mot Rosenholm rett ved Kolbotn. Da vil vi kunne løse mye trafikk også den veien, sier han til NRK.

Styreformann i Pendlerforeningen i Follo og Østfold (PIFØ), Willy Frantzen, stiller seg kritisk til de lange ventetidene.

– De fleste pendlere er innstilt på at det vil være noen problemer når buss skal erstatte tog. Det er derimot vanskelig å akseptere at myndighetene setter i gang veiutredning utenfor Oslo S som hindrer trafikken, samtidig som man stopper alle togene, sier han til NTB.

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ville ikke stoppe for kontroll

    Politiet stanset i kveld en bil som forsøkte å unndra seg kontroll i Fredrikstad sentrum. To personer ble pågrepet etter funn av mindre mengde med narkotika i bilen. Det ble også tatt blodprøve av sjåføren etter mistanke om kjøring i påvirket tilstand.

  • Etterlyser vitner

    Politiet i Sarpsborg etterlyser personer som kan ha sett en liten rød bil og mørkkledde personer etter to innbruddsforsøk ved Hi-Fi-klubben på Sørlietorget, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Det siste innbruddsforsøket skjedde natt til tirsdag.