NRK Meny
Normal

Høyre delt i synet på fylkesordførerkandidat

To navn skiller seg ut i kampen om å bli Østfold Høyres fylkesordførerkandidat: Lena Beate Karlsen fra Halden og Simen Nord fra Moss.

Simen Nord

Simen Nord står enten på første eller andre plass på listene fra 15 av 17 lokallag.

Foto: Østfold Høyre

Samtlige 17 lokallag og Høyres seniorgruppe har nå hatt møter i forbindelse med nominasjonsprosessen foran neste års fylkestingsvalg. Østfold Høyre har offentliggjort innspillene. Konklusjonen er at det er to navn som skiller seg klart ut i kampen om plassen øverst på nominasjonslisten.

På topp på sju og seks lister

Lena Beate Karlsen (48) står øverst på listene fra sju av de 17 lokallagene: Eidsberg, Hobøl, Marker, Rakkestad, Råde, Spydeberg og Trøgstad. To lokallag, Aremark og Skiptvet har rangert Karlsen som nummer to.

25 år gamle Simen Nord er rangert som nummer en av seks lokallag i fylket: I Askim, Halden, Moss, Sarpsborg, Skiptvet og Våler. Han er videre rangert som nummer to på listene fra ni av lokallagene. Simen Nord står altså enten på første- eller andreplass på listene fra 15 av de 17 lokallagene.

Lokale favoritter

Tor Prøitz fra Fredrikstad står øverst på Fredrikstad Høyres liste. Han er rangert som nummer to av Askim Høyre.

Rolf Klerud fra Hvaler er rangert først på listen fra Høyre i hjemkommunen. Rygge Høyre har rangert Terje Thorsteinson fra Rygge på topp. Aremark Høyre vil ha Alf Ulven fra Aremark øverst.

Seniorgruppen har også levert sine ønsker i nominasjonsprosessen. De har ført opp eidsbergordfører Erik Unaas på topp og Tor Prøitz fra Halden som nummer to.

Ellers kan nevnes at navnet til Monica Gåsvatn fra Sarpsborg er å finne på listene fra samtlige kommunepartier og fra seniorlaget. Hun er rangert som nummer to av Sarpsborg Høyre og nummer tre i Råde og Rakkestad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slokker bilbrann ved Fredrikstad

    Brannvesenet i Fredrikstad har dratt ut til Grimstadveien i Torsnes for å slokke en bilbrann. Det skal ikke være snakk om personskader.

  • Foreslår ny søppelhåndtering

    Glass og metallemballasje bør hentes hjemme hos husholdningene i Sarpsborg, mener rådmannen i kommunen.

    Hun mener det kan øke mengden som blir levert til gjenvinning.