NRK Meny
Normal

Høyre delt i synet på fylkesordførerkandidat

To navn skiller seg ut i kampen om å bli Østfold Høyres fylkesordførerkandidat: Lena Beate Karlsen fra Halden og Simen Nord fra Moss.

Simen Nord

Simen Nord står enten på første eller andre plass på listene fra 15 av 17 lokallag.

Foto: Østfold Høyre

Samtlige 17 lokallag og Høyres seniorgruppe har nå hatt møter i forbindelse med nominasjonsprosessen foran neste års fylkestingsvalg. Østfold Høyre har offentliggjort innspillene. Konklusjonen er at det er to navn som skiller seg klart ut i kampen om plassen øverst på nominasjonslisten.

På topp på sju og seks lister

Lena Beate Karlsen (48) står øverst på listene fra sju av de 17 lokallagene: Eidsberg, Hobøl, Marker, Rakkestad, Råde, Spydeberg og Trøgstad. To lokallag, Aremark og Skiptvet har rangert Karlsen som nummer to.

25 år gamle Simen Nord er rangert som nummer en av seks lokallag i fylket: I Askim, Halden, Moss, Sarpsborg, Skiptvet og Våler. Han er videre rangert som nummer to på listene fra ni av lokallagene. Simen Nord står altså enten på første- eller andreplass på listene fra 15 av de 17 lokallagene.

Lokale favoritter

Tor Prøitz fra Fredrikstad står øverst på Fredrikstad Høyres liste. Han er rangert som nummer to av Askim Høyre.

Rolf Klerud fra Hvaler er rangert først på listen fra Høyre i hjemkommunen. Rygge Høyre har rangert Terje Thorsteinson fra Rygge på topp. Aremark Høyre vil ha Alf Ulven fra Aremark øverst.

Seniorgruppen har også levert sine ønsker i nominasjonsprosessen. De har ført opp eidsbergordfører Erik Unaas på topp og Tor Prøitz fra Halden som nummer to.

Ellers kan nevnes at navnet til Monica Gåsvatn fra Sarpsborg er å finne på listene fra samtlige kommunepartier og fra seniorlaget. Hun er rangert som nummer to av Sarpsborg Høyre og nummer tre i Råde og Rakkestad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre innbyggere i Eidsberg

    Eidsberg hadde den største nedgangen i folketallet av kommunene i Østfold første kvartal i år, med en nedgang på 33 innbyggere. Fredrikstad hadde den største økningen, med 162 nye innbyggere. Askim og Våler hadde også stor økning i folketallet i perioden.

  • Går for felles renseanlegg

    Styret i Frevar, Fredrikstads selskap for vann, avløp og renovasjon, sa tirsdag ja til planene om å bygge et felles renseanlegg for Fredrikstad og Sarpsborg, skriver Fredriksstad Blad.
    De to kommunene kan spare over 250 millioner kroner på et felles renseanlegg, i forhold til å ruste opp anleggene i begge byer. Nå er det opp til politikerne å avgjøre saken.