Knivdrap opp for lagmannsretten

26-åringen som ble dømt til 15 års fengsel for drap i fjor høst får saken prøvd for Borgarting lagmannsrett til sommeren.

Person funnet i Glomma

30 år gamle Arshad Tofiq Mohammad Taher ble drept med 30 knivstikk før han ble forsøkt partert og dumpet i Glomma.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Den 26 år gamle mannen ble i fjor høst dømt for å ha knivstukket og drept 30 år gamle Arshad Tofiq Mohammad Taher i en boligcontainer i Sarpsborg.

Mannen har hele tiden nektet straffskyld, men tingretten mente mye tydet på at drapet var planlagt, og dømte 26-åringen til 15 år fengsel for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter,

Aktor og forsvarer, Trøsken-drapet

Advokat Vegard Aaløkken forsvarer den 26 år gamle mannen som ble dømt for drap i fjor høst.

Foto: Remi Drageset / NRK

– Min klient er svært skuffet over utfallet. Han har imidlertid merket seg at den ene dommeren mente at man ikke kunne se bort fra at hendelsen startet med at den fornærmede angrep den domfelte, sa advokat Vegard Aaløkken til Sarpsborg Arbeiderblad etter at 26-åringen hadde bestemt seg for å anke dommen.

Tiltalte innga en fullstendig anke, slik at hele saken skulle behandles på nytt. Saken starter 1. juni og går som en lagrettesak med jury i Fredrikstad tingrett. Det er satt av seks dager til behandling av saken, skriver sa.no.

Også en nå 21 år gammel mann ble dømt i tingretten i fjor høst. Han ble dømt til ett års fengsel for å ha motarbeidet etterforskningen og for å ha bidratt til å skjule liket.

For ham er det kun straffutmålingen som skal behandles av Borgarting lagmannsrett i juni.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: