NRK Meny
Normal

Kniv slapp gjennom sikkerhetskontrollen på Rygge

En 16,5 cm lang kniv slapp gjennom sikkerhetskontrollen på Moss lufthavn Rygge. Kniven lå i lomma til en mann som gikk gjennom metalldetektoren på flyplassen.

Moss Lufthavn Rygge

Kniven til Jan Borg ble ikke oppdaget da han gikk gjennom sikkerhetskontrollen på Moss lufthavn Rygge, og Borg selv husket ikke at han hadde kniven i lomma før han var på vei ombord i flyet til Spania.

Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

Det er VG Nett som skriver om den utrolige glippen i sikkerhetskontrollen på Moss lufthavn Rygge.

- Sjokkerende

Den 22. august i år skulle Jan Borg fra Drammen til Spania for å se Formel-1.

I lomma hadde han en 16,5 cm lang arbeidskniv som han hadde glemt å legge igjen hjemme.

Kniven ble ikke oppdaget da han gikk gjennom sikkerhetskontrollen på Moss lufthavn Rygge, og Borg selv husket ikke at han hadde kniven i lomma før han var på vei ombord i flyet.

- Jeg ble sjokkert og lurte på hvordan i all verden det gikk an å få med seg noe sånt gjennom sikkerhetskontrollen, sier han til VG.

Ser alvorlig på glippen

Borg valgte å ikke si noe om kniven før han landet i Alicante i Spania.

- Jeg var redd for å måtte bli igjen på Rygge sier han.

Vel framme i Spania viste drammenseren fram kniven, og kapteinen ble ifølge Borg opprørt over at han hadde kommet gjennom metalldetektoren med kniven.

- Kapteinen bekrefter historien og sa til meg at han ikke syns noe om at en kniv hadde sluppet gjennom kontrollen, forteller informasjonssjef i Norwegian, Anne Grete Ellingsen til avisen.

- Dette ser vi svært alvorlig på. Det har skjedd en teknisk svikt og vi vil granske hva som kan ha skjedd, sier markedssjef Silje N. Thoresen ved Moss Lufthavn Rygge til VG.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK
  • Nytt uhell på glatt vei

    For få minutter siden var to biler involvert i et nytt uhell i Slituveien, rett ved stedet der en skolebuss skled utfor litt før klokken halv ni i morges. Det skal ikke ha skjedd alvorlige skader, opplyser politiet.