NRK Meny
Normal

Klart for nytt Østfold-derby

Søndag barker Moss og Sarpsborg Sparta sammen på Melløs stadion.

FK Sparta Sarpsborg - Moss FK på Sarpsborg stadion

Bildet er fra et tidligere oppgjør mellom Moss og Sarpsborg på Sarpsborg stadion.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Helt sentralt står Bjørnar Johannessen, som kom fra Sarpsborg til Moss før årets sesong.

Håper å snu trenden

3-0 tapet borte mot Alta forrige helg er den siste i rekken av dårlige MFK-kamper i det siste, og drømmen om opprykk er knust for lengst.

Johannessen er klar over at Moss nå kan risikere å havne under Sarpsborg Sparta på tabellen etter endt sesong, men håper at laget kan vise nye takter i møtet med gamle lagkamerater.

Følg kampen live her klokken 16.00!

– Vi er jo veldig skuffet over det vi har prestert, spesielt i det siste. Men vi er innstilte på å avslutte ordentlig, og spesielt mot Østfold-rivalen fra Sarpsborg ønsker vi jo å vise oss frem positivt, sier Johannessen til Moss Avis.

Fem poeng skiller

Kun fem poeng skiller de to lagene foran søndagens oppgjør. Den tidligere Sarpsborg Sparta-kapteinen innrømmer at mossingenes resultater i de siste kampene har vært langt under forventet, og tar selv en god dose selvkritikk

– Jeg er enig i at jeg ikke har tatt nok tak i motgang. Det gikk greit på våren, men etter ferien har jeg ikke vært god nok, sier Johannessen til Moss Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.