Normal

Klart for nytt Østfold-derby

Søndag barker Moss og Sarpsborg Sparta sammen på Melløs stadion.

FK Sparta Sarpsborg - Moss FK på Sarpsborg stadion

Bildet er fra et tidligere oppgjør mellom Moss og Sarpsborg på Sarpsborg stadion.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Helt sentralt står Bjørnar Johannessen, som kom fra Sarpsborg til Moss før årets sesong.

Håper å snu trenden

3-0 tapet borte mot Alta forrige helg er den siste i rekken av dårlige MFK-kamper i det siste, og drømmen om opprykk er knust for lengst.

Johannessen er klar over at Moss nå kan risikere å havne under Sarpsborg Sparta på tabellen etter endt sesong, men håper at laget kan vise nye takter i møtet med gamle lagkamerater.

Følg kampen live her klokken 16.00!

– Vi er jo veldig skuffet over det vi har prestert, spesielt i det siste. Men vi er innstilte på å avslutte ordentlig, og spesielt mot Østfold-rivalen fra Sarpsborg ønsker vi jo å vise oss frem positivt, sier Johannessen til Moss Avis.

Fem poeng skiller

Kun fem poeng skiller de to lagene foran søndagens oppgjør. Den tidligere Sarpsborg Sparta-kapteinen innrømmer at mossingenes resultater i de siste kampene har vært langt under forventet, og tar selv en god dose selvkritikk

– Jeg er enig i at jeg ikke har tatt nok tak i motgang. Det gikk greit på våren, men etter ferien har jeg ikke vært god nok, sier Johannessen til Moss Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Manglet kontrakter for millioner.

    Aremark kommune benyttet 44 leverandører, men revisjonen har kun fått forelagt tre kontrakter da de undersøkte et vann og avløpsprosjekt. Revisjonen skriver at det gjør det krevende å anslå kostnader og vurdere gyldigheten av inngåtte fakturaer. Utbyggingen var budsjettert til drøyt 14 millioner, men det ble brukt 21 millioner kroner.

  • Tilstod smugling, sliper soning

    En 58-årig svenske slipper å sone, etter at han smuglet 100 gram amfetamin over Svinesund sommeren 2016. . Allerede dagen etter at han ble tatt innrømmet mannen forholdet. Likevel kom ikke saken opp for retten før over to år seinere. Det tok retten hensyn til og dømte mannen til 120 dager fengsel som allerede er sonet i varetekt.