NRK Meny
Normal

Magne Hoseth: – Vi går for gull

Når Fredrikstad møter Molde på søndag er det første gang på 27 år at det blir spilt kvartfinale i byen.

Magne Hoseth ble kåret til hjemmelagets beste

Magne Hoseth håper på at det er Molde som kan juble når dommeren blåser av kampen i Fredrikstad.

Foto: Tor Yttri / Scanpix

Borges

Celso Borges har scoret seks mål i cupen for Fredrikstad så langt. Han blir en viktig mann for østfoldingene på veien til Ullevaal og cupfinale.

Foto: Nesvold, Jon Olav / Scanpix

Fredrikstads kaptein Celso Borges er toppscorer for Fredrikstad i cupen med sine seks mål, og blir en nøkkelspiller for hjemmelaget dersom de skal holde liv i drømmen om en reprise av cupseieren i 2006. Han gleder seg til å ta imot serielederen på eget gress.

– Vi spilte en av våre beste kamper denne sesongen der borte, men Molde har gode spillere som vet hva treneren forventer, så de er et godt lag. Det er alltid morsomt å møte gode lag, sier han til fredrikstadfk.no.

Les også:

Borges sier også at han forventer å møte et Molde som ikke kommer til Fredrikstad stadion for å forsvare seg.

– Det er en helt åpen kamp. Molde er et lag som kommer for å spille fotball uansett hvem de møter, det har de vist både i serien og i cupen.

Se kampen direkte på NRK fra klokken 15.45

Revansjesugent Molde

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær vet bedre enn de fleste hvordan det er å være involvert i viktige cupkamper fra sin tid som spiller i Manchester United.

Han forventer en vanskelig kamp mot Fredrikstad, men er sikker på at spillerne hans er revansjelystne etter 1–3 tapet mot Rosenborg forrige helg.

– Cupen har alltid vært viktig for oss i Molde, og det er ikke langt igjen til Ullevaal. Det blir ikke en enkel kamp, Fredrikstad var veldig gode mot oss her i Molde. Men jeg regner med at guttene responderer på tap som de har gjort tidligere, sier han til NRK.no.

Molde har fulgt opp med seier etter fire av sine fem tap denne sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær regner med at laget hans responderer positivt på tapet mot Rosenborg sist helg.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Piiroja ber om innsats

FFKs Raio Piiroja i hodeduell med TILs Miika Koppinen

Fredrikstads midtstopper Raio Piiroja er ikke kjent for å skygge unna i duellene. Før kampen mot Molde ber han lagkameratene om å blø før drakta.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Hos Molde-kaptein, Magne Hoseth er det ingen tvil om hvor ambisjonsnivået for årets norgesmesterskap ligger. Han har lyst til å komme et steg nærmere Ullevaal, etter å tapt finalen mot Aalesund i 2009.

– Vi har vært i semifinale og finale tidligere, og tapt. Så vi går for gull, sier han.

Les også:

Han kan forvente å møte tøft og aggressivt hjemmelag, det håper i hvert fall Raio Piiroja som ber lagkamerater og supportere om å blø for drakta.

– Vi bør ha et aggressivt og offensivt spill. Molde må ikke få anledning til å bryte ned forsvaret vårt. Vi må tenke på Ullevaal når vi går på banen på søndag.

– Dessuten spiller vi på hjemmebane, så det er stor sjanse til å vinne da publikum er med oss. Vi er kun to kamper unna NM-finalen, så nå må vi blø for drakta.

Fredrikstad har for øvrig alle sine spillere tilgjengelig til dagens kamp. Molde mangler Børre Steenslid som er langtidsskadet. Kristoffer Paulsen Vatshaug er usikker til kampen som starter på Fredrikstad stadion klokken 16.00.

Se intervju med Hoseth og Solskjær:

Video Før kvartfinalen: Molde FK

Magne Hoseth og Ole Gunnar Solskjær er selvsikre før møtet med Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Rygge

    Alle nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E6 i Rygge. Ulykken skal ha skjedd i nordgående retning, opplyser politiet på Twitter.

  • Gressbrann i Rakkestad

    Brannvesenet har rykket ut til en gressbrann i Ørneveien i Rakkestad. Øst 110-sentral skriver samtidig på Twitter at de minner om totalforbudet mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark.