NRK Meny
Normal

Klart for hotell på Brennemoen

Ordfører Erik Unaas og hotellgründer Kristian Adolfsen signerte i går kjøpekontrakten for eiendommen rett ved E18.

Indre Østfold hotell

Hotellet som er planlagt på Brennemoen skal blant annet få følge av klatretårnet til Ingar Diskerud.

Foto: «Kielland Arkitekter»

Erik Unaas er ordfører for Høyre i Eidsberg kommune.

Ordfører Erik Unaas mener gårsdagen var en historisk dag for hele Indre Østfold.

Foto: Gard Brox Jensen

– Jeg tør påstå at dette er en historisk dag for Indre Østfold. Nå har jeg vært lokalpolitiker siden begynnelsen av 90-tallet, og er det noe vi virkelig har ønsket oss her, så er det å få på plass et stort konferansehotell, sier Eidsberg-ordfører Erik Unaas.

I går signerte han kjøpekontrakten for eiendommen på Brennemoen like sør for E18, og midt mellom Askim og Mysen. Allerede neste måned lyses anbudet for hotellet ut.

– Det er en spennende plassering. Det blir liggende midt mellom Askim og Mysen sentrum, helt inntil E18. Man får en nydelig utsikt sørover og utsikt helt til Sarpsborg.

Arvet tomten

Indre Østfold hotell

Hotellgründer Kristian Adolfsen regner med at hotellet kan åpne for gjester sommeren 2016.

Foto: «Kielland Arkitekter»

Det er flere år siden hotellplanene ble lansert for første gang. Allerede i 2008 antydet hotellkjeden Norlandia at hotellet ville være klart for åpning i 2010 eller 2011.

Det var derfor en svært glad ordfører og hotellgründer som i går endelig kunne signere kjøpekontrakten.

– Dette vil helt sikkert være bra for turismen i hele Indre Østfold. Med ferdig utbygd E18 er vi 40 minutter unna Oslo, og det er en strategisk god plassering med tanke på turister på vei til og fra hovedstaden, spår ordføreren.

Tomten arvet kommunen av Inga Brennemoen på 1980-tallet. De har nå solgt 138 dekar som skal huse både hotell og næringsområder.

Hotellet får rundt 100 rom fordelt på tre etasjer. I tillegg vil det bli en restaurant med plass til i overkant av 100 gjester og en konferansesal med plass til 200 personer. Hotellet ventes å få 30–40 fordelt på 15–20 årsverk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Indre Østfold hotell

Hotellet får 100 rom fordelt på tre etasjer. I tillegg blir det en restaurant med plass til i overkant av 100 gjester.

Foto: «Kielland Arkitekter»

– Blir en stor jubeldag

Hele området er i stor utvikling, og det vil på sikt bli flere prosjekter enn konferansehotellet.

– Vi har allerede etablert Morenen kjøpesenter, også vil det komme både nye næringsarealer og handelsområder. Vi har også kommunens største omsorgssenter på plass. Det kommer til å bli en betydelig vekst i årene fremover.

Han sier det mest realistiske er gravestart etter nyttår.

Kristian Adolfsen anslår at den første hotellgjesten kan sjekke inn sommeren 2016, men kommunen har foreløpig ikke satt noen tidsfrist for når hotellet bør stå ferdig.

– Vi er mest opptatt av at det blir god kvalitet. Jeg tror det skal bli en stor jubeldag uansett når det åpner. Tegningene ser veldig lovende ut, det er lagt mye arbeide i dette.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Farlig tankbil stanset på grensen

    En tankbil full av diesel ble stoppet i en kontroll på Svinesund i går kveld. Bilen hadde store mangler på bremsene og i tillegg ødelagt dekk. Folk fra Statens vegvesen satte hjullås på bilen for å hindre videre kjøring før de tekniske manglene er utbedret.

    Tankbil med hjullås
    Foto: Statens vegvesen
  • Sarpsborg har solgt midtbanespiller

    Olav Øby har signert en kontrakt med 1. divisjonsklubben Kongsvinger. Det melder Sarpsborg 08 på sine nettsider. – Det er ikke snakk om store summen. Den er vel egentlig som symbolsk å regne, for vi unner Olav dette. Han fortjener å være i en klubb som satser på ham, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08.