NRK Meny
Normal

Klart for nytt gigantsenter på Svinesund

Nordby Shoppingcenter på Svinesund er i ferd med å overta sin nærmeste konkurrent Nordby Kjøpesenter.

Nye Nordby senter
Foto: Illustrasjon: Nordby shoppingcenter

Partene nå er i sluttforhandlinger og håper å bli enige i løpet av denne uken.

Planen er å bygge  de to varehusene sammen til et kjempemessig shoppingsenter med en samlet omsetning på rundt to milliarder kroner.

80.000 kvadratmeter med butikker

- Vi ser fram til å kunne presentere planer på et nytt stort kjøpesenter her på Nordby. Vi regner med at det blir på rundt 80.000 kvadratmeter, og da er det snakk om et stort sammenhengende senter, forklarer sentersjef Ståle Løvheim på Norby shoppingcenter til NRK.

Løvheim lover at kundene nå vil finne alle typer varegrupper på Nordby.

- Tilbudet vil bli enormt

Det nye senteret vil i størrelse og omsetning konkurrere med norske giganter som Lagunen Storsenter i Bergen og City Syd i Trondheim.

- Vi tror at dette kommer til å medføre at konkurransen butikkene i mellom her på Nordby vil bli enda hardere, og det vil slå positivt ut for kundene med hensyn til priser, sier Løvheim.

- I tillegg kommer tilbudet til å bli enormt stort, det kommer ikke til å være en eneste varegruppe som vil mangle, sier han.

- Naturlig utvikling

- Har forhandlingene vært harde?

- Om det ikke har vært hardt, så er det jo mye som skal på plass. Det er et stort område og flere eiere er involvert, sier han.

Det er Forbrukersamvirket gjennom selskapet Coop Øst som nå selger sine aksjer i Nordby Kjøpesenter.

Administrerende direktør Jon Eskedal i Grensemat AB synes det er en naturlig utvikling at Grensemat overlater eiendomsdrift og utleie til de som har dette som sitt hovedformål. Selskapet satser nå videre på dagligvarehandel.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kuttet strømstolpe i to

    I en trafikkulykke på Rokkeveien kuttet en personbil en strømstolpe i to før den havnet i en hage 150 meter unna. En person er kjørt bort i ambulanse, melder Halden Arbeiderblad.

  • Trafikkulykke i Halden

    Nødetatene er på vei til Rokkeveien i Halden, der det har vært en trafikkulykke. Skadeomfanget er ukjent.