NRK Meny
Normal

Klarsignal for utenlandsstudier

Fra 2008 kan du trolig få opplæring i utenlandsstudier i den videregående skolen i Østfold.

Skoleelever
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

En ny internasjonal linje blir trolig opprettet på en av de videregående skolene i Østfold fra høsten 2008. Linjen skal være et alternativ til de som vil utdanne seg i utlandet.

Undervisning på engelsk

En enstemmig komité for opplæring og helse gikk tirsdag inn for å opprette linjen.

- Dette innebærer at vi får en internasjonal standard der all unervisning vil foregå på engelsk. Dette vil gjøre elever spesielt godt rustet til å studere utenlands, forteller leder av komiteen, Inger Christin Torp, til NRK Østfold.

Tre skoler søker

Tre skoler vil søke om å få denne linjen. De tre skolene er Frederik II i Fredrikstad og Malakoff og Kirkeparken i Moss. Rektor ved Malakoff, Bente Lis Larsen, sier at linjen vil bety mye for den skolen som får den.

- Ungdom i dag liker nye ting, mens mange nok kan tenke seg å studere i utlandet. Vi tror rett og slett at en slik linje vil trekke en del skolemotiverte ungdom til skolen, sier hun.

Hvem som får linjen avgjøres til våren.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.