NRK Meny
Normal

Klarsignal for utenlandsstudier

Fra 2008 kan du trolig få opplæring i utenlandsstudier i den videregående skolen i Østfold.

Skoleelever
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

En ny internasjonal linje blir trolig opprettet på en av de videregående skolene i Østfold fra høsten 2008. Linjen skal være et alternativ til de som vil utdanne seg i utlandet.

Undervisning på engelsk

En enstemmig komité for opplæring og helse gikk tirsdag inn for å opprette linjen.

- Dette innebærer at vi får en internasjonal standard der all unervisning vil foregå på engelsk. Dette vil gjøre elever spesielt godt rustet til å studere utenlands, forteller leder av komiteen, Inger Christin Torp, til NRK Østfold.

Tre skoler søker

Tre skoler vil søke om å få denne linjen. De tre skolene er Frederik II i Fredrikstad og Malakoff og Kirkeparken i Moss. Rektor ved Malakoff, Bente Lis Larsen, sier at linjen vil bety mye for den skolen som får den.

- Ungdom i dag liker nye ting, mens mange nok kan tenke seg å studere i utlandet. Vi tror rett og slett at en slik linje vil trekke en del skolemotiverte ungdom til skolen, sier hun.

Hvem som får linjen avgjøres til våren.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stor interesse for Moi

    Både Leicester i Premier League og Bayer Leverkusen skal være interessert i å sikre seg Mohamed «Moi» Elyounoussi (23), skriver VG. Ifølge avisa skal en av klubbene ha lagt inn bud på Basel-spilleren fra Sarpsborg.

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: Roar Strøm / NRK
  • Trenger flere sykepleiere

    Det bør opprettes flere studieplasser for sykepleier for å hjelpe på sykepleiermangelen. Det sier leder i KS Østfold Inger-Lise Skartlien. Sykepleierforbundet har gjort en kartlegging som viser at én av fem sykepleiervakter i østfoldkommunene dekkes opp av andre yrkesgrupper. Noe må gjøres for å bedre rekrutteringen sier Skartlien.