NRK Meny
Normal

Klare for rekordtidlig sesongåpning

Det norske orienteringslandslaget reiste torsdag til New Zealand. Der venter en rekordtidlig start på verdenscupsesongen de første dagene i januar.

Mari Fasting Olav Lundanes

Mari Fasting og Olav Lundanes reiste i dag til New Zealand.

Foto: Scanpix

Landslagssjef Petter Thoresen har tatt med seg fem menn og tre kvinner i troppen til sesongens tre første løp på New Zealand.

Thoresens utvalgte har planer om å slå ifra seg fra første dag.

– Målsettingen er klar; vi skal henge med i verdenscupen fra første steg. Og ha både gutter og jenter som kjemper i toppen sammenlagt. Vi er innstilt på å heve oss et hakk fra 2012-sesongen, sier Thoresen.

Tre blant de ti beste

– Målet i 2013 er å ha tre blant de ti beste i herreklassen og to i topp ti i dameklassen sammenlagt. Selvsagt drømmer vi også om en sammenlagtseier, men det skal kjempes mange slag før den tid.

Først handler det om mellomdistanse, sprint og mellomdistanse med prolog og jaktstart på den andre siden av jorden fra 6. til 13. januar.

Norges lag til verdenscupåpningen på New Zealand:

Menn: Magne Dæhli (Halden), Carl Waaler Kaas (Bækkelaget), Eskil Kinneberg (Goteborg), Olav Lundanes (Halden), Øystein Kvaal Østerbø (Ldingo).

Kvinner: Mari Fasting (Halden), Anne Margrethe Hausken Nordberg (Halden), Tone Wigemyr (Bækkelaget).

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skolebuss av veien på Slitu

    Politiet i Follo melder på Twitter at en skolebuss har sklidd av veien i lav hastighet på Slitu i Eidsberg. Det skal ikke være personskader og ny buss er rekvirert. Det regner på stedet og er svært glatt. Politiet er på stedet.

  • Vil fremskynde akutt-utvidelse

    Sykehuset Østfold bør bruke pengene fra salget av institusjonen Furutun til en utvidelse av akuttmottaket på Kalnes. Det foreslår sykehusledelsen. Utvidelsen av akuttmottaket er beregnet å koste vel 15 millioner kroner og salget av Furutun ga 22 millioner kroner.