NRK Meny
Normal

Lader opp til kamp mot Borten Moe

Halden-dama Anne Beathe Tvinnereim håper å bli ny mulig dronning i Senterpartiet.

Anne Beathe Tvinnereim

Anne Beathe Tvinnereim stiller til valg som første nestleder i Senterpartiet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Mandag stiller 39 år gamle Anne Beathe Tvinnereim fra Halden til kampvotering mot Ola Borten Moe, i håp om å bli første nestleder i Senterpartiet.

Hun er ikke i tvil om at det vil bli en opphetet debatt, og at kampen mot Borten Moe vil bli svært jevn.

– Det blir et veldig spennende landsmøte. Det har vært hektiske tider i opptakten, så jeg tror hele partiet er veldig glade for at vi skal få en avklaring på ledersituasjonen, sier hun til NRK.no.

– Det blir veldig jevnt

Trygve Slagsvold Vedum

Trygve Slagsvold Vedum etterfølger Liv Signe Navarsete som partileder.

Foto: Tor René Stryger

At Trygve Slagsvold Vedum etterfølger Liv Signe Navarsete som partileder, er allerede klart. Kun formaliteter og akklamasjon gjenstår.

Men feiden mellom de tre nestlederkandidatene Ola Borten Moe, Anne Beathe Tvinnereim og Janne Sjelmo Nordås er langt ifra avklart.

– Jeg tror det blir veldig jevnt. Sånn som det ser ut nå så er det nesten dødt løp, men det er nok store mørketall som vi ikke vet om.

– Jeg er helt sikker på at mange kandidater ikke bestemmer seg for hvem de skal stemme på før de kommer på landsmøtet, og sånn skal det være.

Vil ikke overdramatisere forskjellene

Ola Borten Moe stiller bare som kandidat til vervet som første nestleder, mens Tvinnereim også stiller som kandidat til å bli andre nestleder.

Ola Borten Moe

Feiden mellom de tre nestlederkandidatene Ola Borten Moe, Anne Beathe Tvinnereim og Janne Sjelmo Nordås er langt ifra avklart.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Til tross for at et flertall i valgkomiteen innstiller på Tvinnereim, er det mange som holder Borten Moe som favoritt.

– Hvor går de politiske skillelinjene mellom deg og Ola Borten Moe?

– Vi skal ikke overdramatisere de politiske forskjellene, men jeg vil ha en enda tydeligere grønn profil.

– Jeg er veldig opptatt av at vi skal være tydelige i EU og EØS spørsmål. Men det handler også litt om hvordan man snakker, hvilken profil man velger når man profilerer saker.

– Spenstige innlegg

Tvinnereim støttes av kjente Sp-ere som Magnhild Meltveit Kleppa, Per Olaf Lundteigen og Åslaug Haga.

Valgkomiteens leder Terje Riis-Johansen, Senterungdommens leder Erling Laugsand og Liv Signe Navarsetes tidligere rådgiver Erlend Fuglum er blant dem som vil ha Borten Moe inn i partiledelsen.

– Jeg tror nok at vi kommer til å få noen spenstige innlegg i debatten, men det tåler vi også. Det skal være temperatur i politisk debatt, sier Tvinnereim.

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.