Klar for å avslutte Piiroja-saken

Fredag møter den tidligere FFK-spilleren Raio Piiroja i rettssaken, tiltalt for skattesvik.

Piiroja-saken

Kåre Solvoll (til venstre) er aktor i saken mot Raio Piiroja.

Foto: NRK

Ifølge politiadvokat Kåre Solvoll er det lagt opp til at saken går som tilståelsessak, noe som innebærer at den tiltalte har erkjent skyld etter tiltalen, altså skatteunndragelser på rundt 800.000 kroner.

– Nå avventer vi kun rettens avgjørelse, sier politiadvokat Kåre Solvoll som ser seg ferdig med den omfattende Piiroja-saken – dersom den går som tilståelsessak.

– Det blir ingen flere reaksjoner mot andre i saken nå?

– Det blir ikke flere reaksjoner på bakgrunn av de opplysningene vi har innhentet i saken, svarer han.

NRK.no har ikke lykkes i å få Piirojas forsvarer i tale.

–Fordekt lønn

Påtalemakten mener det estiske agentfirmaet som fikk betalt samtidig som Piiroja spilte for FFK, i praksis var en fordekt avlønning av spilleren. Saken har vært etterforsket siden Piiroja ble anmeldt av kemneren i november 2011.

Etterforskningen har ført til at mange har vært siktet i saken og tre tidligere ledere i klubben har fått bøter på 25.000 kroner hver. Daværende FFK-selskaper ble også idømt foretaksstraffer.

Brian West ble i slutten av mars dømt til 10 måneders betinget fengsel for å ha unndratt 1,26 millioner kroner i skatt mens han spilte for Fredrikstad Fotballklubb.

Den tidligere FFK-spilleren vedtok dommen på stedet.

– Jeg synes dommen er rettferdig, så jeg får bare respektere den og gå videre. Man blir selvfølgelig lettet når man slipper å sitte i fengsel, sier han til NRK.no.

Politiet nedla påstand om 12 måneders betinget fengsel.