NRK Meny
Normal

- Spark lærere uten utdanning

Utdanningsforbundet i Moss liker ikke at kommunen har ansatt lærere uten lærerutdannelse.

Undervisning
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Utdanningsforbundet i Moss krever at kommunen granskes av fylkesmannen fordi det er ansatt lærere uten nødvendig utdanning.

- Vi er bekymret fordi vi i flere år har sett at det er ansatt flere lærere uten godkjent utdanning, sier Tore Larsson, hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet i Moss.

- Tar utdanning

Larsson mener dette er så kritikkverdig at de som har fått stillingene uten godkjent utdanning, må fjernes så fort som mulig.

- De som har fått stillingene, må fjernes så fort som mulig. Så lenge det finnes kvalifisert personell, så må de inn for de som er ansatt, sier Larsson.

Organisasjonssjef i Moss kommune, Hans-Petter Huse sier at kommunen har ansatt noen få lærere uten godkjent utdanning, men nesten bare i korte vikariater.

- I ett tilfelle er det ansatt lærere uten at de har den formelle kompetansen, men de tar nå pedagogisk etterutdanning for å fylle kravene, sier Huse.

- Må granskes

Utdanningsforbundet mener elevene får et dårligere tilbud når det ansettes lærere uten godkjent utdanning og ber fylkesmannen i Østfold å gjøre et tilsyn i forbindelse med ansettelsene i kommunen.

Lærernes fagforening mener nemlig at ansettelsene bryter med Opplæringslovens krav og forskrifter.

- Jeg synes det hadde vært bedre om partene kunne diskutert seg i mellom innenfor Moss kommune, men jeg har ikke problemer med at saken er varslet inn for fylkesmannen i Østfold, sier Hans-Petter Huse.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.