NRK Meny
Normal

Klage på kloakk ikke gjennom

Hytteeiere i Rømskog klaget på mulig kloakkforurensning fra det nye spa-hotellet. 

Vortungen hytteforening klaget til Fylkesmannen på at spahotellet får tillatelse til å slippe ut renset kloakk i skogsvannet "Vortungen" på Rømskog.

Hyttebyen ligger i nærheten av spa-hotellet.

- Naturen blir den store taperen

Leder i hytteforeningen er skuffet, og bekymret for naturen i området.

- Det kan bety at kvaliteten ved å leve ved Vortungen kan bli kraftig redusert, sier Harald Støvind.

Fylkesmannen støttet Rømskog kommune i at Vortungen ikke ville ta skade av at renset kloakk slippes ut fra det nye spa-anlegget, som skal ligge ved innsjøen.

Nå er hytteforeningen redd for at naturen blir den store taperen.

- Det vi frykter er at ren kloakk skal flyte ut i innsjøen. For moderne renseanlegg har jo også sine svakheter i dag, og de er ikke hundre prosente, sånn som vi kjenner til det, sier leder i hytteforeningen, Harald Støvind.

- Ingen fare for kloakk i innsjøen

Det er ingen fare for at ren kloakk skal komme ut i innsjøen, det sier den tekniske lederen i Rømskog kommune.

- Du kan ikke få noen utslipp, for det blir i filteret hvis noe i verste fall skulle skje mot alle odds. Det er idiotsikkert, sier Johan Taraldrud.

Han sier at bekymringene fra hytteeierne rett og slett bunner i uvitenhet og følelsesmessig engasjement.

- Man har jo en hel del følelser, og når man hører at kloakk slippes ut i ferskvann da blir man jo litt skeptisk, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.