NRK Meny
Normal

Klistret på flere bokstaver på førerkortene

Vogntogførerne hadde egentlig bare førerkort for personbil.

Falskt førerkort

Med en tynn plastfilm hadde den ene sjåføren fått satt på ekstra bokstaver på førerkortet, slik at det så ut som om han hadde førerrett for tunge kjøretøy.

Foto: Statens Vegvesen

Med en tynn plastfilm fikk de lagt på ekstra «førerferdigheter» på førerkortene sine.

– Veldig alvorlig

Falskt førerkort

Begge førerkortene var forfalsket på samme måte.

Foto: Statens Vegvesen

Denne uka ble to vogntogsjåfører stoppa av vegvesenet på Svinesund. Begge hadde førerkort som ved første øyekast så ut til å gi dem førerrett for tungbil.

– Dette ser vi veldig alvorlig på. Det er krevende å kjøre tungbil. Uten riktig opplæring og kompetanse kan det være direkte trafikkfarlig, sier leder for Utekontrollseksjonen i Statens vegvesen Region øst, Erik Wolff.

Sjåførene skal ha brukt samme metode for å forfalske førerkortene. De har klistra en tynn plastfilm med bokstaver over sitt originale førerkort.

En person som i utgangspunktet kun har førerrett for personbil, altså klasse B, har klistra på bokstaver som i tillegg ga ham «rett» til å kjøre tungbil.

– Dette er farlig fordi selv små feil bak rattet kan få fatale følger for både sjåfør og medtrafikanter, sier Wolff.

Utvist på livstid

Begge sjåførene er fra Makedonia, og kjørte biler registrert i Bulgaria.

– Vi frykter denne metoden kan være utbredt i enkelte miljøer og vil derfor være ekstra skjerpet når vi sjekker førerkort i tiden framover, sier Wolff.

De to makedonske førerne er nå utestengt fra Norge for all framtid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Knivstukket i halsen

    En mann ble onsdag morgen funnet knivskåret i halsen i en leilighet i Strömstad. Politiet etterforsker saken som drapsforsøk, skriver Halden Arbeiderblad. Den knivskadde mannen ble ført med ambulanse til Sykehuset Østfold på Kalnes for behandling.

  • To trafikkulykker ved Solbergtårnet

    Politiet melder om to trafikkulykker ved Solbergtårnet i Skjeberg. En moped og en bil har kollidert. Mopedisten ble lettere skadet. Det var også et sammenstøt mellom to biler bare 100 m unna. Her var det ingen personskade.