NRK Meny
Normal

Kjørte tre mil med 3,5 promille

En 28-årig mann fra Akershus er dømt til fengsel i 60 dager etter at han kjørte fra Halden til Fredrikstad med 3,56 promille alkohol i blodet.

Promilletest

En promillekjører er dømt for kjøring med 3,56 promille.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

En lørdag i midten av august i fjor dro mannen på biltur til Sverige med kjæresten sin. De skulle handle, spise og kose seg. 28-åringen drakk både øl og brennevin gjennom hele dagen. Det var kjæresten som kjørte og det var hun som eide bilen.

På hjemveien mistet kvinnen plutselig førligheten i den ene armen. De bestemte seg for å dra innom legevakten i Halden, som var den nærmeste. Legevaktlegen besluttet å sendte kvinnen til sykehuset i Fredrikstad og rekvirerte ambulanse. Før hun dro overlot hun bilnøklene til mannen. Dette var ved 19-tiden på kvelden.

Fulgte etter ambulansen

28-åringen prøvde å følge etter ambulansen, men mistet den av syne etter hvert. Han er ikke kjent på strekningen og ble etter hvert usikker på hvor han var.

Han stanset ved en busslomme ved fylkesvei 111 i Borge og forsøkte å ringe kjæresten for å få vite veien. Da stanset en annen bil med to kvinner. Da satte på nødblinklysene.

Kort tid etter kom en politibetjent kjørende forbi. Han ble oppmerksom på bilene som stod ved veikanten og stanset. Han konstaterte at det var vanskelig å oppnå kontakt med 28-åringen og at han virket svært beruset. Han fikk brakt mannen til legevakten der det ble tatt blodprøve.

Blodprøven som ble tatt klokken kvart på ti på kvelden viste at mannen hadde 3,56 promille alkohol i blodet.

Hevdet at promillen var lavere

Da saken kom opp for tingretten i Fredrikstad tilstod mannen at han hadde kjørt i påvirket tilstand, men han hevdet at promillen må ha vært langt lavere da han kjørte. Han forklarte at han hadde drukket mer etter at han hadde stanset opp da han ikke fant veien.

28-åringen er tidligere domfelt for promillekjøring og kjøring uten førerkort. Dommen fra Fredrikstad tingrett lyder på fengsel i 60 dager og en bot på 15.000 kroner. Han må også betale 3.000 kroner i saksomkostninger. Mannen har fått en sperrefrist for førerkort for en periode på tre år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Dømt for rekruttering til IS

  Ubaydullah Hussain er i Borgarting lagmannsrett dømt til ni års fengsel blant annet for å rekruttere Thom Aleksander Karlsen fra Halden til terrororganisasjonen IS. Han er også dømt for IS-medlemskap og ytterligere ett tilfelle av terrorrekruttering.

  Ubaydulla Hussain
 • Skaug selger masse kopper

  Forfatter og artist Trygve Skaug fra Båstad i Trøgstad har solgt hele 20 000 poesikopper, melder Smaalenenes Avis.
  Trygve Skaug har laget krus med egen poesi på med så stort hell at han har annonsert to nye varianter som lanseres i februar.

  Trygve Skaug
  Foto: Kim Erlandsen / NRK