NRK Meny
Normal

Kjørte rusa rett til fengselet

Under en promilletur bak rattet i kveld bestemte en Halden-mann seg for å ta straffen på forskudd.

Mur Halden fengsel

Rett utenfor porten hos Halden fengsel endte kjøreturen for den fulle mannen.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Det blir jo litt som å kjøre rett til politistasjonen og si at det bare er å komme og ta en blodskvett.

Det er den subjektive meningen til operasjonsleder Terje Marstad ved Øst Politidistrikt. For det er ikke hver dag promillekjørerne frivillig stopper ved endestasjonen i påvente av eget rom for natten.

Tar konsekvensene på strak arm

For det var nettopp det som skjedde. En mann i 40-årene var ute og kjørte sin Audi da han fant det for godt å stanse rett utenfor fengselet, tydelig beruset. Fengselet sa som herbergene i Betlehem at her er det fullt, og ringte heller statens oppsynsmenn for lov og orden i distriktet. De ankom stedet sporenstreks og konkluderte relativt fort med at det her ikke er snakk om lovlig motorføring.

– Han ble nok kanskje litt skuffet da han skjønte at han ikke bare måtte innom legevakten men også en domstol før han får lov til å ta plass bak lås og slå, fortsetter operasjonslederen som også bekrefter at han er en kjenning av politiet.

Uten lappen

– Han hadde heller ikke førerkort. Det er ikke første gang vedkommende er stoppet for lignende hendelser, så den er inndratt for en stund siden for å si det sånn.

Hva Marstad mener med lignende hendelser er ikke godt å vite. Bilen var ikke stjålet, og politiet vil ikke si noe om mannen faktisk kjørte til fengselet i håp om å finne ly for natten.

– Nå er det opp til sorenskriveren å ta stilling til hva som skjer videre, avslutter Marstad.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Østfoldprisen til Helberg

  Mannen bak kystlotteriet, Sten Johnny Helberg, er vinner av Østfoldprisen 2018. Han får prisen for sin innsats for å få folk til å plukke søppel i skjærgården. Kystlotteriet skal motivere folk til å rydde søppel i skjærgården ved hjelp av premiering, skriver Østfold fylkeskommune på sine nettsider. Østfoldprisen er Østfold fylkeskommunes hederspris.

  Sten Johnny Helberg
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • Ingrid Willoch er død

  Høyrepolitiker Ingrid Willoch er død. Det skriver Fredriksstad Blad. Willoch satt på Stortinget fra 1981 til 1993, og har vært vareordfører i Fredrikstad

  Ingrid Willoch var gift med Georg Apenes som døde i fjor.

  Ingrid Willoch
  Foto: Anne Ognedal / NRK