NRK Meny
Normal

Kjørte rusa rett til fengselet

Under en promilletur bak rattet i kveld bestemte en Halden-mann seg for å ta straffen på forskudd.

Mur Halden fengsel

Rett utenfor porten hos Halden fengsel endte kjøreturen for den fulle mannen.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Det blir jo litt som å kjøre rett til politistasjonen og si at det bare er å komme og ta en blodskvett.

Det er den subjektive meningen til operasjonsleder Terje Marstad ved Øst Politidistrikt. For det er ikke hver dag promillekjørerne frivillig stopper ved endestasjonen i påvente av eget rom for natten.

Tar konsekvensene på strak arm

For det var nettopp det som skjedde. En mann i 40-årene var ute og kjørte sin Audi da han fant det for godt å stanse rett utenfor fengselet, tydelig beruset. Fengselet sa som herbergene i Betlehem at her er det fullt, og ringte heller statens oppsynsmenn for lov og orden i distriktet. De ankom stedet sporenstreks og konkluderte relativt fort med at det her ikke er snakk om lovlig motorføring.

– Han ble nok kanskje litt skuffet da han skjønte at han ikke bare måtte innom legevakten men også en domstol før han får lov til å ta plass bak lås og slå, fortsetter operasjonslederen som også bekrefter at han er en kjenning av politiet.

Uten lappen

– Han hadde heller ikke førerkort. Det er ikke første gang vedkommende er stoppet for lignende hendelser, så den er inndratt for en stund siden for å si det sånn.

Hva Marstad mener med lignende hendelser er ikke godt å vite. Bilen var ikke stjålet, og politiet vil ikke si noe om mannen faktisk kjørte til fengselet i håp om å finne ly for natten.

– Nå er det opp til sorenskriveren å ta stilling til hva som skjer videre, avslutter Marstad.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Gratis buss og tog for russen

  Østfoldrussen får gratis kollektivtransport i russetiden. Østfold fylkeskommune viderefører tilbudet om gratis buss og tog innenfor fylkesgrensa for russen. Målet er en mer trafikksikker russetid og samtidig gi russen gode kollektivvaner. Tilbudet gjelder fra 18 april til 18 mai.

  Russ på Fredriksten
  Foto: Sebastian Nordli/NRK
 • Ønsket å være synlige, ble svindlet

  Det var et ønske fra enkelte avdelinger i Teknisk etat i Halden kommune om å være synlige for befolkningen, som ledet kommunen inn i svindelen til Det Norske Kartselskapet. Det forteller lederen for Kommunikasjon og service, Martin Vik. Det Norske Kartselskapet skal ha svindlet 600 000 kroner fra kommunen mellom 2012 og 2013.

  Halden kommune
  Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK