Normal

Kjørte mot P-vakt, fikk betinget dom

En 34-årig mann fra Moss er dømt for å ha forsøkt å hindre en parkeringsvakt i Fredrikstad i å gjøre jobben sin.

Rettssak i Fredrikstad tingrett

Fra rettssaken i Fredrikstad tingrett. Til venstre aktor i saken, politiadvokat Heidi Hansen. Til høyre mannens forsvarer, advokat Helge Karlbom.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Mossingen møtte for tingretten i Fredrikstad i midten av måneden. 34-åringen var i utgangspunktet tiltalt for å ha kjørt på parkeringsvakten, men det fant tingretten ikke bevis for. Men retten mener at det er bevist at mannen med sin oppførsel prøvde å hindre vakten i å gjøre jobben sin.

En fredagsmorgen i mars i fjor skulle 34-åringen hente en person i Fredrikstad sentrum. Han hadde stanset i Storgaten, der han stod med motoren i gang. Da kom det en kommunalt ansatt parkeringsbetjent bort til ham og ga beskjed om at han ikke kunne parkere bilen der.

Ulike forklaringer

Da bilføreren ikke flyttet bilen gikk parkeringsbetjenten foran bilen for å ta bilde av den. Betjenten forklarte i retten at bilføreren to ganger kjørte mot henne og traff henne så hun måtte støtte seg til bilens panser. Hun ble ikke skadet og fikk ikke merker på kroppen eller på klærne.

Bilføreren forklarte at betjenten hadde stilt seg foran bilen hans. Da hadde han ropt at hun måtte flytte seg, hvoretter han ha gass. Parkeringsbetjenten fulgte ikke oppfordringen om å flytte seg, og da han prøvde å kjøre rundt henne «hoppet» hun ut foran bilen. På andre forsøk klarte han å kjøre rundt betjenten.

Personen mannen skulle hente ble avhørt som vitne. Hun forklarte for retten at hun oppfattet at det hadde vært en diskusjon mellom ham og parkeringsbetjenten. Hun hadde ikke sett at mannen kjørte på betjenten, men hun sa samtidig at hun ikke hadde hatt full oppmerksomhet mot de to hele tiden.

– Måtte hoppe unna

Ytterligere et vitne ble avhørt. Han forklarte for retten at mannen hadde kjørt mot parkeringsbetjenten på en aggressiv måte, slik at betjenten måtte hoppe fremover. Bilen hadde imidlertid stoppet før den traff betjenten. Vitnet forklarte at han oppfattet det slik at bilføreren ikke prøvde å skade betjenten, men å skremme henne.

Fredrikstad tingrett vurderer det slik at mannen er skyldig i å ha forsøkt å hindre en offentlig tjenestemann i å utføre sin tjenestehandling. Mannen var også tiltalt for å ha utøvet vold mot parkeringsbetjenten, men det fant retten ikke bevis for.

Betinget dom

Aktor i saken, politiadvokat Heidi Hansen la ned påstand om fengsel i 45 dager for 34-åringen fra Moss. Siden mannen ble frifunnet for deler av tiltalen har retten kommet fram til at det er riktig med en betinget reaksjon.

Dommen lyder på fengsel i 45 dager, med en prøvetid på to år. Mossingen er dømt til å betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen utligner

    Sundelius scorer for Stjernen i Stjernehallen, og stillingen er nå 2-2 mot Stavanger.

    Stjernen vs Stavanger Oilers
    Foto: Rahand Bazaz / NRK
  • Arbeidstilsynet sjekket Idun

    Arbeidstilsynet dukket opp uanmeldt hos Idun-fabrikken i Rygge. Da fant de flere mangler som de så alvorlig på, melder Moss Avis. De fant tre maskiner med bevegelige deler som manglet godt nok vern.