NRK Meny
Normal

Kjørte i 160 km/t - frikjent

20-åringen kjørte i 160 kilometer i timen på E6, men ble frikjent i retten fordi den mente det var en nødrettssituasjon.

Sarpsborg tingrett trodde på 20-åringen da han forklarte at han måtte komme seg til en bensinstasjon fortest mulig, for å skaffe en flaske brus til en passasjer med diabetes-føling.

Slo og sparket rundt seg

Bilen med 20-åringen og tre kamerater ble målt til 159,12 km/t på strekningen mellom Sarpsborg og Halden i januar i år. Høyeste lovlige hastighet på stedet er 100 km/t.

I retten erkjente mannen at han hadde kjørt for fort, men forklarte at det hastet med å få kjøpt noe søtt til kameraten med føling.

Ifølge tiltalte og flere vitner var passasjeren aggressiv og slo og sparket rundt seg i bilen.

Forklaringene ble i retten også støttet av en legeerklæring som bekreftet at passasjeren i bilen har en svært alvorlig form for diabetes som han ikke har kontroll over.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To alternative Glomma-passeringer

    Det gjenstår bare to realistiske traseer for den nye jernbanebrua over Sarpsfossen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Det tredje forslaget som har blitt utredet gikk over et deponi til Borregaard som inneholder store mengder kvikksølv. Å legge jernbanen her ville koste over en milliard kroner i opprydding, og er helt urealistisk, ifølge Bane NOR.