NRK Meny

Kjørte for fort ved forbikjøring

En 42 år gammel mann, bosatt i Eidsberg, er dømt for å ha kjørt i 127 kilometer i timen på en strekning med fartsgrense 80 i Stange i Hedmark i september. I retten forklarte mannen at han hadde kjørt etter en bil som lå langt under fartsgrensen i lengre tid, og at målingen ble gjort i det han kjørte forbi denne bilen. Heggen og Frøland tingrett har gitt mannen en betinget dom på fengsel i 18 dager og en bot på 10.000 kroner. Mannen mister førerkortet i periode på fem måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 80 navn må byttes ut

    81 gatenavn skal skiftes ut før storkommunen Indre Østfold kommune trer i kraft. Flere av de fem kommunene som skal slås sammen, har samme navn på veier og gater i dag, skriver Smaalenenes Avis. Trolig blir det størst kamp mellom Askim og Mysen om hvem som får beholde Jernbanegata.

  • Krever flere frittgående høns

    Nortura ber 40 eggprodusenter her i landet om å legge om til frittgåande høns. Årsaken er nye krav fra matindustrien, skriver Nationen. I fjor ba Nortura 87 produsenter om å legge om, etter at Norgesgruppen bare ville selge egg fra frittgående høns. Nortura skriver i et brev at dersom produsentene ikke legger om, kan eggproduksjonen bli erstattet av import fra utlandet.