NRK Meny
Normal

Kjørte feil vei på E6 — to omkom

En bil på vei fra Østfold kjørte feil vei på E6 i Akershus natt til søndag. To omkom i kraftig kollisjon.

E6 i Østfold
Foto: Rainer Prang / NRK

Bilen som kjørte mot kjøreretningen kom fra Østfold. I Vestby, like over grensen til Akershus, kolliderte den med en annen bil.

— Det ser ut til at den ene sjåføren har kjørt i feil kjørefelt i lang tid, opplyser operasjonsleder i Follo politidistrikt, Leif Olav Holten, til NRK.

To døde

De to omkomne er begge unge menn, og var sjåfører i hver sin bil. Begge skal være fra østlandsområdet.

Det var politiet i Østfold som fikk melding om ulykken ved 04.30-tiden søndag. Fra stedet Østfold-politiet fikk melding om bilen, som var på vei i feil retning og til stedet der ulykken skjedde, er det rundt fem kilometer.

Veien var stengt i omkring to timer etter ulykken, og åpnet ved 08-tiden søndag.

Begge kjøretøyene er bragt til Havarikommisjonen i Fredrikstad for teknisk undersøkelser.

Andre gang på en uke

For nøyaktig en uke siden kjørte en 78 år gammel mann i feil kjøreretning på motorveistrekningen fra Råde mot Oslo tidlig søndag morgen.

Mannen ble stanset før bomstasjonen på Raukerud i Østfold etter 25 kilometer på feil side av E6-traseen i retning Oslo.

- Det ikke mulig å si hva som kan være årsaken til at ulykken i natt skjedde, og om det kan sammenlignes med kjøringen fra 78-åringen for en uke siden, sier operasjonsleder Trond Puck i Østfold til NRK Østfold.

Han mener skiltingen på utkjøringene til E6 er gode, og at det skal mye til å komme seg ut på motorveien i feil retning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Promillekjørte med barn i bilen

    En kvinne i 40-åra er anmeldt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand med tre mindre barn i bilen i Sarpsborg søndag kveld. Kvinnen tilsto å ha tatt sterke medisiner. Førerkortet er beslaglagt og barnevernet er orientert, melder politiet.

    Laster Twitter-innhold
  • Oppfordrer til Donald-klikk

    Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

    Laster Twitter-innhold