NRK Meny
Normal

Føreren drakk på grunn av kjærlighetssorg

På grunn av kjærlighetssorg valgte den svenske vogntogføreren å drikke øl mens han kjørte på E6 mellom Oslo og Sarpsborg. Nå er han dømt.

Svensken kjørte trekkvogn med to tilhengere på E6 mellom Oslo og Sarpsborg sommeren 2013. Da han ble stanset av politiet i Østfold ble promillen hans målt til 1,92.

Politiet ble varslet om føreren fordi han kjørte slik at kjøretøyet, som målte totalt 25 meter, vinglet i kjørebanen.

Vogntogføreren erkjente overfor politiet at han hadde drukket betydelige mengder øl både før og under kjøringen.

«Tiltalte forklarte på stedet at han hadde drukket på grunn av kjærlighetssorg», står det i dommen fra Sarpsborg tingrett.

Politimannen som stanset 51-åringen karakteriserte også lukten i førerhuset på trekkvognen som at det «dunstet bryggeri».

Retten trekker frem at mannen kjørte med høy promille på en av landets mest trafikkerte veistrekninger, og dermed utgjorde et betydelig faremoment for andre trafikanter.

Mannen ble i tingretten dømt til fengsel i 36 dager og til å betale en bot på 10.000 kroner. Han ble også idømt tap av føreretten i Norge for et tidsrom av tre år.

Ettersom mannen ble stanset sommeren 2013, kan han imidlertid være tilbake på norske veier sommeren 2016.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha nei til utbygging

    Fortidsminneforeningen mener politikerne i Fredrikstad må si nei til å bygge ut en verneverdig villa ved biblioteket i byen. En utbygger ber om å tillatelse til å bygge om herskapshuset på Cicignon til åtte leiligheter og bygge et tilbygg i bakgården med fem leiligheter. Leder i fortidsminneforeningen i Østfold, Jens Bakke mener et ja til utbygging på sikt kan føre til en forringelse av områdets nasjonale verdi.