NRK Meny
Normal

Kjøletårn kan ødelegge hockeyfest

Ishockeyforbundet vil legge en VM-oppkjøringskamp til Fredrikstad. Men kjøletårnet i Stjernehallen kan sette en stopper for initiativet.

Demonstrasjon hockeyarena

Stjernensupportere ba om å ikke bli sviktet under en demonstrasjon i 2013. Nå bør hockeyfans i Fredrikstad be om at kjøletårnet i Stjernehallen ikke svikter dem.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Vi har fått en forespørsel fra Norges Ishockeyforbund om Stjernehallen er ledig 3.- og 4. april, sier daglig leder i Trond Magnussen til Fredriksstad Blad.

Fra påske skal det norske ishockeylandslaget spille oppkjøringskamper mot Tsjekkia, Sverige, Latvia og Hviterussland foran VM i Tsjekkia i mai.

Forbundet ønsker å legge en av kampene mot Tsjekkia til Stjernehallen i Fredrikstad. Men etter planen skal isen i hallen fjernes uken før. Klubben trenger derfor grønt lys fra kommunen til å la isen bli liggende en drøy uke til, men det har de enda ikke fått.

Roy Jacobsen

Teknisk sjef Roy Jacobsen i Fredrikstad kommune.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Og det er ikke sikkert de får lov i det hele tatt, forteller teknisk sjef Roy Jacobsen i Fredrikstad kommune til NRK.

– Vi har dette til vurdering, og har sagt til Stjernen at vi ønsker en uke på oss før vi gir et endelig svar. Blir vi nødt til å gi et svar i dag, så må svaret bli nei, forteller han.

Årsaken til at kommunen ber om tid, er utfordringer med kjøletårnet i Stjernehallen.

– Vi har noen tekniske utfordringer, med tanke på at det er planlagt at isen skal fjernes rundt 1. april, og at vi skal ha ferdig is til 1. august.

– Er det noe feil med kjøletårnet?

– Vi har noen tekniske utfordringer som vi må gjennomgå i løpet av neste uke. Når det er gjort, så kan vi gi Stjernen et endelig svar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Varetektsfengslet i to uker

    En mann i 40-årene er varetektsfengslet i to uker siktet for grovt skadeverk i forbindelse med husbrannen i Mysen. Åtte personer måtte evakueres da bygården brant natt til i går. Mysen-mannen er varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll.

  • 109 km/t i 80-sone

    UP har gjennomført trafikkontroll ved Ise på Rakkestadveien i 80-sonen. Fem bilister fikk forenklede forelegg for å ha kjørt for fort. Høyeste hastighet var 109 km/t.