NRK Meny
Normal

Kjøletårn kan ødelegge hockeyfest

Ishockeyforbundet vil legge en VM-oppkjøringskamp til Fredrikstad. Men kjøletårnet i Stjernehallen kan sette en stopper for initiativet.

Demonstrasjon hockeyarena

Stjernensupportere ba om å ikke bli sviktet under en demonstrasjon i 2013. Nå bør hockeyfans i Fredrikstad be om at kjøletårnet i Stjernehallen ikke svikter dem.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Vi har fått en forespørsel fra Norges Ishockeyforbund om Stjernehallen er ledig 3.- og 4. april, sier daglig leder i Trond Magnussen til Fredriksstad Blad.

Fra påske skal det norske ishockeylandslaget spille oppkjøringskamper mot Tsjekkia, Sverige, Latvia og Hviterussland foran VM i Tsjekkia i mai.

Forbundet ønsker å legge en av kampene mot Tsjekkia til Stjernehallen i Fredrikstad. Men etter planen skal isen i hallen fjernes uken før. Klubben trenger derfor grønt lys fra kommunen til å la isen bli liggende en drøy uke til, men det har de enda ikke fått.

Roy Jacobsen

Teknisk sjef Roy Jacobsen i Fredrikstad kommune.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Og det er ikke sikkert de får lov i det hele tatt, forteller teknisk sjef Roy Jacobsen i Fredrikstad kommune til NRK.

– Vi har dette til vurdering, og har sagt til Stjernen at vi ønsker en uke på oss før vi gir et endelig svar. Blir vi nødt til å gi et svar i dag, så må svaret bli nei, forteller han.

Årsaken til at kommunen ber om tid, er utfordringer med kjøletårnet i Stjernehallen.

– Vi har noen tekniske utfordringer, med tanke på at det er planlagt at isen skal fjernes rundt 1. april, og at vi skal ha ferdig is til 1. august.

– Er det noe feil med kjøletårnet?

– Vi har noen tekniske utfordringer som vi må gjennomgå i løpet av neste uke. Når det er gjort, så kan vi gi Stjernen et endelig svar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Økt bemanning ved passkontoret

    Politiet øker bemanningen ved passkontoret i Råde for å få bukt med køen. Driftsenhetsleder for Felles forvaltningsenhet i Østfold-politiet, Heidi Vinsrud, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at en medarbeider allerede er på plass og ytterligere tre til kommer i begynnelsen av mars. Men det vil fortsatt ta noe tid før det blir lagt ut flere ledige timer til å bestille pass.

  • Åtteåring funnet i god behold

    Den åtte år gamle jenta som torsdag kveld ble meldt savnet i Halden i Østfold, er funnet i god behold. Jenta sov hos en venninne, melder politiet.