NRK Meny
Normal

Filmkjendis koples til 11 kilo amfetamin

En 38 år gammel norsk skuespiller er fengslet for medvirkning etter at et større narkoparti er beslaglagt på Svinesund.

Illustrasjonsfoto.
Foto: Eeg, Jon / Scanpix

I dag ble skuespilleren varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i Halden tingrett.

Siktelsen skal dreie seg om medvirkning til smugling av 11 kilo amfetamin, ifølge Dagladet.no.

Beslag på Svinesund

Politiet har overfor NRK bekreftet at det er gjort et større narkotikabeslag på Svinesund.

- Det er gjort et narkotikabeslag, men jeg kan ikke si mer nå, sier leder av politiets grensekrimgruppe Terje Berget til NRK onsdag.

Siktelsen overfor skuespilleren dreier seg imidlertid om medvirkning til narkotikaforbrytelser - og ikke selve innførselen.

- Vi er i en innledende fase i etterforskningen. Det dreier seg om et større parti narkotika, sier politiadvokat Ole Richard Holm Olsen til NTB.

Nekter straffskyld

Skuespillerens advokat Mona Høiness sier mannen nekter straffskyld, men han vil ikke påkjære kjennelsen fordi han har forståelse for at politiet vil etterforske saken.

- Forholdet er at hans bil er blitt stjålet og brukt i forbindelse med innførsel av et større parti narkotika til Norge, uttaler Høiness i en pressemelding til NTB.

Politiet vil ikke kommentere denne forklaringen.

- Det må stå for forsvarers regning hva hun vil si om saken i en så tidlig fase. Vi vil undersøke alle sider av saken og avventer prosedyren, sier Holm Olsen.

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.