NRK Meny
Normal

- Fikk beskjed om å skjerpe meg

En verbal overhøvling var det som gjorde susen da Vibeke Skofterud kjempet seg til andreplass på kvinnenes 10 kilometer i Davos.

Vibeke Skofterud i Davos
Foto: MICHELE LIMINA / AFP

Verbal overhøvling fra smørersjef Knut Nystad vekket Vibeke Skofterud da det gikk på stumpene løs mot slutten av lørdagens 10 kilometer verdenscup klassisk langrenn.

- Et par kilometer fra målet stoppet det opp for meg. Det klikket litt mentalt da jeg ble passert av polske Justyna Kowalczyk i en hard motbakke. Jeg stoppet opp, men fikk klar beskjed om å skjerpe meg, fortalte Vibeke Skofterud etter annenplassen bak finske Virpi Kuitunen.

Sikret sølv

- Kreftene kom noenlunde tilbake og jeg samlet meg til en grei spurt, mente Skofterud, som er blitt nest best i fem verdenscuprenn. Seieren mangler. Den kan komme på en god dag.

Lørdagens klassiske 10 kilometer i Davos var annonsert som duellen Kuitunen versus Marit Bjørgen, men Bjørgen kastet inn håndkleet fredag på grunn av forkjølelse.

I stedet ble Skofterud Kuitunens sterkeste utfordrer.

Glatte ski

Vibeke Skofterud viste nok en gang at hun er blitt stabil på høyt nivå. I individuelle distanserenn i verdenscupen har hun serien: 2-4-2.

- Jeg er skremmende stabil og liker meg på seierspallen. I løpet fokuserte jeg på teknikk og gikk på armene. Jeg staket vel 7 av 10 kilometer fordi jeg gikk på meget glatte ski, men jeg tjente mye i utforkjøringene, sier Skofterud.

Kuitunen vant

Ved passering 6,6 kilometer lå Skofterud elleve sekunder foran Kuitunen, tittelforsvarer i verdenscupen.

I mål var Kuitunen, som ikke gikk på Beitostølen og Kuusamo på grunn av forkjølelse, 10,9 sekunder foran Skofterud som hadde det vondt på de to siste kilometeren.

- Overrasket var jeg ikke over seieren. Jeg satser alltid på å vinne, men positivt var det jo å være så sterk igjen etter sykdom, sa Kuitunen, som også i forrige sesong seiret i Davos.

Resultater kvinner, 10 km klassisk:

1) Virpi Kuitunen, Finland 27.27,3

2) Vibeke Skofterud, Norge 27.38,2

3) Aino Kaisa Saarinen, Finland 27.50,8

3) Kristin Størmer Steira, Norge 27.50,8

5) Anna Hansson, Sverige 27.52,4

6) Petra Majdic, Slovenia 27.59,0

7) Claudia Kunzel-Nystad, Tyskland 28.00,7

8) Evi Sachenbacher Stehle, Tyskland 28.01,3

9) Larisa Kurkina, Russland 28.04,5

10) Charlotte Kalla, Sverige 28.05,6

20) Therese Johaug, Norge 28.29,9

22) Kristin Murer Stemland, Norge 28.41,9

32) Ingrid Aunet Tyldum, Norge 29.05,6

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.