NRK Meny
Normal

Kirkevold blir værende i Sarpsborg 08

Mandag kveld kom bekreftelsen Sarpsborg 08s supportere har håpet på. Spissen Pål Alexander Kirkevold bli værende i klubben ut sesongen.

Pål Alexander Kirkevold

Pål Alexander Kirkevold skulle egentlig tilbake til den danske klubben Hobro i sommer. Nå har sarpingene sikret seg en låneavtale ut sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Vi har kommet i havn med en avtale for Pål Alexander Kirkevold, bekrefter daglig leder Espen Engebretsen til NRK.

Klubben har de siste dagene fått en voldsom økonomisk støtte fra sine egne supportere. På kun tre dager hadde klubbens supportere og frivillige samlet inn over 250.000 kroner for å sikre at Kirkevold skulle få fortsette i klubben.

– Det har vært et stort ønske om å få Pål tilbake til klubben, både fra supportere, sponsorer, medspillere og trenerteamet. Vi har jobbet med dette en stund, sier sportssjef Thomas Berntsen.

– Bidrar positivt

25-åringen skulle opprinnelig ha reist tilbake til den danske klubben Hobro, der han har kontrakt frem til sommeren 2018, i slutten av denne måneden. Nå får han derimot med seg høstsesongen for de blåhvite.

– Pål kommer til å spille mye på topp, det er jeg ganske sikker på. Han bidro godt i vårsesongen, og vi håper og regner med at han skal bidra godt også i høstsesongen, hvor vi har både viktige serie- og cupkamper. Han er en veldig hyggelig og morsom kar og han bidrar med positiv energi inn i gruppa, sier Berntsen.

Spilleren selv virker også fornøyd med å kunne fortsette for Sarpsborg i eliteserien.

– Jeg vil heller ha gode opplevelser i Sarpsborg 08 enn å sitte i Danmark og tjene mer penger, sier han til sa.no.

Pål Alexander Kirkevold spilte 11 kamper og scoret to mål i eliteserien for sarpingene i vårsesongen. Han scoret også to mål på fire kamper i NM.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

  • Tøff motstand for Kvik Halden

    Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.