Kirkevold blir værende i Sarpsborg 08

Mandag kveld kom bekreftelsen Sarpsborg 08s supportere har håpet på. Spissen Pål Alexander Kirkevold bli værende i klubben ut sesongen.

Pål Alexander Kirkevold

Pål Alexander Kirkevold skulle egentlig tilbake til den danske klubben Hobro i sommer. Nå har sarpingene sikret seg en låneavtale ut sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Vi har kommet i havn med en avtale for Pål Alexander Kirkevold, bekrefter daglig leder Espen Engebretsen til NRK.

Klubben har de siste dagene fått en voldsom økonomisk støtte fra sine egne supportere. På kun tre dager hadde klubbens supportere og frivillige samlet inn over 250.000 kroner for å sikre at Kirkevold skulle få fortsette i klubben.

– Det har vært et stort ønske om å få Pål tilbake til klubben, både fra supportere, sponsorer, medspillere og trenerteamet. Vi har jobbet med dette en stund, sier sportssjef Thomas Berntsen.

– Bidrar positivt

25-åringen skulle opprinnelig ha reist tilbake til den danske klubben Hobro, der han har kontrakt frem til sommeren 2018, i slutten av denne måneden. Nå får han derimot med seg høstsesongen for de blåhvite.

– Pål kommer til å spille mye på topp, det er jeg ganske sikker på. Han bidro godt i vårsesongen, og vi håper og regner med at han skal bidra godt også i høstsesongen, hvor vi har både viktige serie- og cupkamper. Han er en veldig hyggelig og morsom kar og han bidrar med positiv energi inn i gruppa, sier Berntsen.

Spilleren selv virker også fornøyd med å kunne fortsette for Sarpsborg i eliteserien.

– Jeg vil heller ha gode opplevelser i Sarpsborg 08 enn å sitte i Danmark og tjene mer penger, sier han til sa.no.

Pål Alexander Kirkevold spilte 11 kamper og scoret to mål i eliteserien for sarpingene i vårsesongen. Han scoret også to mål på fire kamper i NM.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Fengselsansatte varsler streik

  1700 medlemmer av Kriminalomsorgens Yrkesforbund vil mandag legge ned arbeidet i to timer fra kl. 11. Den politiske streiken er en protest mot at regjeringen vil legge ned sju fengselsavdelinger i Sør-Norge med totalt 150 ansatte.

  Cathedrals of Culture Halden fengsel
  Foto: Mer film/Neue Roadmovies
 • Utsetter ny politihøgskole

  Både nytt politihus og fengsel i Oslo, nytt tinghus i Drammen og nytt politihus og tinghus i Bergen haster mer enn ny Politihøgskole. Det sier statssekretær Thor Kleppen Sættem i Justisdepartementet. Politikere i Østfold har lenge jobbet for å få en ny politihøgskole lagt til Moss. Dagens høyskole på Majorstua er umoderne og trenger nye lokaler, men blir satt på vent på ubestemt tid i regjeringens forslag til statsbudsjett.

  Politihøgskolen i Oslo
  Foto: Stig Jaarvik / NRK