NRK Meny
Normal

Ny 08-sjef: – En utpreget lagspiller

Han har bakgrunn som politibetjent og fotballkommentator. I dag ble Kim Robin Haugen (37) presentert som ny daglig leder i Sarpsborg 08.

Kim Robin Haugen, daglig leder Sarpsborg 08

YDMYK: 37-åringen sier han vil ha tett dialog med menneskene som har vært lenge i klubben, og håper de sammen kan ta Sarpsborg 08 til nye høyder.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

– Jeg er utadvendt, sosial og flink til å inkludere og se folk rundt meg.

Slik presenterer den nye daglige lederen i Østfolds eneste eliteserieklubb i fotball seg selv. Etter at Richard Olsen sa opp jobben i mai har Sarpsborg 08 lett etter en erstatter. Mange ønsket jobben og i dag ble Kim Robin Haugen, oppvokst i Askim og bosatt i Halden, presentert.

Spiller selv i lavere divisjoner

Han kommer fra jobben som politibetjent i Østfold politidistrikt, og ved siden av dette har han jobbet som kommentator av både fotball og andre idretter for TV2 og Eurosport. Men noen stor fotballspiller vil han ikke skryte på seg å være.

– Jeg fikk noen kamper i andredivisjon, men det var for høyt nivå for meg. Det er nok i lavere divisjoner jeg hører hjemme, og der er jeg trygt plassert i sjuendedivisjon med Tistedal. Det passer meg bra, sier han smilende.

På banen bekler han midtstopperrollen, og han har også gjort seg noen tanker om hvilken rolle han skal påta seg i Sarpsborg 08.

– Jeg kommer til å være en utpreget lagspiller. Da må jeg snakke med mange, men jeg kommer inn med stor arbeidskapasitet og en voldsom lyst til å drive Sarpsborg 08 fremover på en fortsatt god måte

Tror laget vil løfte seg

Haugen har også jobbet mye med futsal, og i kraft av dette har han fått stor tillit på høyt internasjonalt nivå gjennom det europeiske fotballforbundet, UEFA.

– Da snakker vi om europacup på høyeste nivå og landskamper med veldig mange involvert både på og utenfor banen. Det har vært gode erfaringer på et høyt organisatorisk og administrativt nivå, sier han.

Og det er erfaringer som kan være gode å ta med seg når han skal gå løs på jobben i Sarpsborg 08, en klubb som åpnet sesongen bra, men som nå har tre strake tap og ligger på en ellevteplass i eliteserien.

– Taper man kamper så taper man kamper, og da har motstanderen vært bedre. Så kan man si at vi har mye skader og nøkkelspillere er ute, men man er ikke bedre enn det laget man stiller. Jeg er ganske sikker på at Sarpsborg 08 kommer til å gjøre det bedre etter hvert selv om vi har hatt en litt tung periode.

– A-laget for herrer vil være et flaggskip for Sarpsborg 08. Det er de som tar mye medieoppmerksomhet, men vi har også et veldig lovende guttelag, vi har et 19-årslag, rekruttlag og damene. Det må vi ikke glemme, sier Haugen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi