NRK Meny
Normal

Khatsmuglere tatt etter biljakt

Mens smuglerne ble forfulgt av svensk politi i høy hastighet, kastet de sekker med khat ut fra bilen.

Khatbeslag
Foto: Tollvesenet

Fire khatsmuglere ble tatt på Årum etter en biljakt som startet i Sverige i morges.

Politiet i Strømstad la seg på hjul da de rett etter klokka fem fikk melding om at minst en bil med var på vei mot Norge. Smuglerne kom seg over grensen, men ble stanset av norsk politi på E6 ved Sarpsborg.

LES OGSÅ:

Khat ut vinduet

Biljakten holdt høy hastighet, og underveis forsøkte smuglerne å kvitte seg med smuglergodset. Mens bilen var i fart, ble det kastet sekker med khat ut av bilen.

Kontorsjef Wenche Fredriksen ved Svinesund tollstasjon opplyser at det er beslaglagt 99 kilo khat i forbindelse med pågripelsen.

35 av disse var kastet ut fra bilen, men de resterende 64 ble funnet i kjøretøyet til de pågrepne.

LES OGSÅ:

– De fire pågrepne hører hjemme i Fredrikstad og Oslo, opplyser operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Sigrun Mørkeseth.

Saken skal nå etterforskes av Halden politistasjon.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rådmannen i Spydeberg slutter

    Rådmann i Spydeberg, Gry Sjødin Neander, har takket ja til å bli ny rådmann i Kongsvinger. Neander tiltrådte stillingen som rådmann i Spydeberg i september 2017, og skulle etter planen sittet i stillingen til ny kommune er etablert 1. januar 2020.

    Arbeidet med å sikre ny ledelse i Spydeberg har selvsagt allerede startet, skriver ordfører i Spydeberg Petter Schou.

  • Mann mistenkt for vold mot samboer

    En mann i 30 årene er pågrepet i Sarpsborg, mistenkt for vold mot sin samboer. Ifølge politiet på Twitter skal saken etterforskes videre. Politiet ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger om saken nå.