NRK Meny
Normal

Kelner tester Kulåsparken

Fredrikstadbandet har jobbet ett og et halvt år med sin nye singel. Selv om selve sangen ble skrevet på få minutter.

Østfoldbandet Kelner serverer sin nye singel idag. Selv om de etterhvert er blitt godt voksne, tror de ikke det er til hinder for å slå igjennom i popverdenen. Vi tok dem med til det nye amfiet som er under bygging i Kulåsparken, en scene de håper å stå på en dag.

– Det er litt sånn musikalsk samleie når vi skriver.

– Det var dine ord.

– Vi varierer litt stillinger og sånn.

JP Paulsen og Kenneth Gutterup, to firedeler av Fredrikstad-bandet Kelner, sitter i en sofa midt på arenascenen som etter hvert skal bli klar i Kulåsparken i Sarpsborg.

Noe som sikkert passer greit, når gutta skal følge opp suksessen de hadde i både den ene og den andre byen med debutsingelen «Deeper», som ble sluppet i juni 2013.

– Selv om det bare er pukk og gravemaskiner her nå, så har jeg på følelsen at det kommer til å bli et fantastisk konsertsted. Kanskje vi står på scenen her en gang, sier Kenneth Gutterup.

Nå skal de følge opp med «Nothing is Real».

Tar tid å få det til riktig

– Selve låten var ferdig på ti minutter, men det å kle den opp i vår stil tok halvannet år, sier Kenneth Gutterup, som sammen med JP Paulsen besøkte NRK Østfolds ettermiddagssending fredag. Bandet teller totalt fire medlemmer.

– Vi har definitivt skrevet nok låter til et album, sier JP Paulsen. Vi ikke ferdig med å spille inn nok materiale, men vi har spilt inn noe mer enn «Nothing is Real».

– Vi har låter til flere album, men skal det gjøres skikkelig, så tar det tid å finne sounden, sier Gutterup.

Hotlistet i Storbritannia

«Deeper» var det flere enn østfoldingene som fikk fot for. I september havnet den blant de 20 mest spilte låtene på britiske utesteder, basert på en ukeliste samlet inn av hva britiske DJ-er spilte.

– Det gikk greit i England. Det var stort sett der det gikk greit. Og i Østfold, sier gutta.

Nå står bandet klar med det JP kaller en sår kjærlighetslåt.

– Jeg tror «Nothing is Real» rommer mer enn én historie. Den betyr noe annet for meg enn Kenneth, og den vil kanskje bety noe helt annet igjen for andre som hører på den, sier JP Paulsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ulltveit-Moe byr på Norske Skog

  Investor Jens Ulltveit-Moe har lagt inn et bud på Norske Skog på mellom 4 og 5 milliarder kroner sammen med en internasjonal gruppering. Det skriver Dagens Næringsliv. Dagens Ulltveit-Moe vil gjøre Norske Skog til et bioenergi-selskap, og vil stake ut en kurs bort fra papirvirksomheten.

  Norske Skog, Saugbrugs
  Foto: Rainer Prang / NRK
 • Vestby-pasienter til Kalnes

  Styret i Sykehuset Østfold har i dag konkludert med at sykehuset er i stand til å ta imot pasienter fra Vestby. Styret ønsket en gjennomgang av hvordan sykehuset skal håndtere blant annet bemanning og korridorpasienter før Vestby-pasientene kommer.

  Sykehuset Kalnes
  Foto: Tor-René Stryger / NRK