NRK Meny
Normal

Kastet ut leieboer etter fæl lukt

Huseieren tok seg inn til leieboeren fordi det kom fæl lukt fra leiligheten. Da han fant kjøtt som lå og råtnet, skiftet han lås på døren og stengte leieboeren ute.

Kjøtt. Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Foto: FBI

Nå er huseieren i Eidsberg dømt til å betale 5000 kroner i bot og saksomkostninger for å ha skiftet lås og stengt leieboeren sin ute, skriver Smaalenes Avis.

Naboene meldte fra

I oktober i fjor fikk huseieren klager fra naboene om vond lukt fra leieboerens leilighet.  Da leieboeren var bortreist, tok huseieren seg inn i leiligheten.

Der fant han kjøtt som lå og råtnet fordi fryseren og kjøleskapet ikke virket.  Strømmen var nemlig kuttet fordi leietakeren ikke hadde betalt strømregningen.

- Hadde ikke nøkler

Da leieboeren kom hjem fra reisen, var døren stengt og låsen var skiftet.

I Heggen og Frøland tingrett fortalte huseieren at han ikke hadde nøkler til leiligheten, og at han derfor måtte bryte seg inn for å sjekke ut den vonde lukten.

Dette ble han ikke trodd på i retten.  De finner det skjerpende at huseieren har brukt selvtekt i stedet for å gå via retten og få kastet ut leieboeren på lovlig måte, skriver avisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gjorde skadeverk på biler i Moss

    En mann og en dame, begge i 30-årene, er innbrakt til arrest etter å ha gjort skadeverk på biler i Moss sentrum. Det skriver politiet på Twitter.

  • FFK-ansatte kan miste jobben

    Flere ansatte i FFK kan miste jobben etter at klubben rykket ned. Grunnen er at klubben må kutte budsjettet fra 30 millioner kroner til mellom 15 og 17 millioner. Det skriver Fredriksstad Blad. Styret i klubben vil se på alle budsjettpostene, sier styreleder Jostein Lund til avisa.