Kartleser døde etter rallyulykke

Den britiske kartleseren Gareth Roberts døde lørdag formiddag etter en ulykke under IRC-mesterskapet i Italia. – Det er en trist dag for hele sporten, sier rallyfører Eyvind Brynildsen.

Gareth Roberts

Gareth Roberts ble 24 år. Her er han fotografert på Rally Finnskogen tidligere i år.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Roberts og den irske føreren Craig Breen kjørte inn i et autovern under den åttende fartsprøven i dag.

Kartleser Gareth Roberts døde av skadene han pådro seg.

– Alle kjenner alle i rallymiljøet. Det er klart dette går inn på en. Dette er en trist dag for hele sporten, sier rallyfører Eyvind Brynildsen som også kommenterer IRC-mesterskapet på Eurosport.

Rallysporten er i sorg

– Gareth var en veldig flink ung gutt og ble sett på som en lovende kartleser. Det er bare utrolig trist, sier han.

Brynildsen er ikke alene om å bli sjokkert over ulykken. På det sosiale nettsamfunnet Twitter strømmer nå kondolansemeldingene inn.

– Vi er sjokkerte i dag! Ola og jeg sender våre kondolanser til Gareths familie, venner og til Craig Breen, skriver Andreas Mikkelsen på det sosiale nettsamfunnet.

– Fikk triste nyheter fra Italia i dag. Jeg og Jarmo sender våre kondolanser og tanker til Gareths familie og venner. Det er en trist dag, skriver rallyfører Mikko Hirvonen på Twitter.

– Helsepersonell klarte ikke redde Roberts

Intercontinental Rally Challenge (IRC) er en Eurosport-skapt rallyserie fra 2006 som står utenfor Det internasjonale bilsportforbundets (FIA) regi. På sine nettsider skriver arrangøren følgende:

«På den åttende fartsprøven i Targa Florio-Rally skjedde det en ulykke som involverte bil 15, Craig Breen og Gareth Roberts. Dette resulterte i at fartsprøven ble stanset slik at helsepersonell kunne komme inn. Til tross for at de gjorde alt de kunne, døde Gareth Roberts av skadene. Resten av løpet er avlyst.»

– Det er en veldig trist hendelse og det minner oss om at motorsport er farlig. Ulykker kan gå ut over både fører og kartleser, men det går ofte ut over kartleseren. Dødsfallet til en 24 år gammel ung mann som er i begynnelsen av sin karriere er alltid en tragedie. I denne tunge tiden tenker jeg på Gareths familie, sier IRC-manager Jean-Pierre Nicolas, ifølge nettstedet Autosport.com.

– En får en tankevekker når slike ting skjer, selv om jeg synes sikkerheten er god, sier Eyvind Brynildsen.

Norske Andreas Mikkelsen kjempet i teten da ulykken skjedde. Fører Craig Breen kom uskadd fra ulykken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbruddstyver ble skremt i Våler

    Innbruddstyver var på ferde i ved fylkesvei 120, Hobølveien, i Våler ved halv fem tiden på morgenen natt til i går. De ble antagelig skremt fra stedet, da de oppdaget at det var folk som var våkne i et hus de hadde knust en kjellerrute på. Et annet bolighus og en garasje i samme nabolag er også brutt opp. Etterforskningsleder Jan Onarheim ved Vansjø lensmannskontor forteller at tyvgods fra garasjen ble funnet ved veikanten, så det ser ut til at tyvene har forlatt stedet i full fart. Onarheim vil gjerne høre fra folk som har vært i området tidlig på morgenen.

  • Etterforsker fortsatt ulykken

    Politiet har foreløpig ingen konklusjon om hendelsesforløpet ved dødsulykken på riksvei 22 i Trøgstad fredag for en uke siden. Politistasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon forteller at politiet fortsatt venter på flere rapporter. To menn omkom da to biler kolliderte. Et tredje mann ble hardt skadet, og Widme bekrefter at han fortsatt er innlagt på sykehuset på Kalnes. Mannen er avhørt av politiet.

    Trafikkulykke i Trøgstad
    Foto: Freddie Larsen