NRK Meny
Normal

Karpe Diem til Sarpsborgfestivalen

Karpe Diem og CC Cowboys avslutter hver sin dag på Sarpsborgfestivalen neste år.

Karpe Diem

Den populære rap-duoen Karpe Diem skal avslutte Sarpsborgfestivalen 2016.

Foto: Ingrid Nordbye-Antonsen

– Karpe Diem var det første bandet jeg tenkte på da vi begynte å planlegge neste års festival, sier bookingansvarlig for Sarpsborgfestivalen Hans Petter Haaland.

Han synes rap-duoen er gode live, og håper de vil trekke et bredt publikum.

– De har blitt en live-favoritt over hele landet. Det er et fyrverkeri av et show, og de treffer bredere enn de aller fleste, sier han.

Håper på hitparade

I forbindelse med valg av neste års artister ble det utført en spørreundersøkelse om hva publikum ønsket seg av artister.

– Der kom Karpe Diem høyt opp, men også CC Cowboys, sier Haaland.

Dermed var de ikke i tvil.

– Det er jo et band vi allerede hadde på lista vår. De passer perfekt til Sarpsborgfestivalen, det kommer til å bli en hitparade ut av en annen verden, sier han.

CC Cowboys

Fredrikstadbandet CC Cowboys er klare for Sarpsborgfestivalen i september neste år.

Foto: Knut-Sverre Horn

Ikke vanskelig å booke

Tenåringsidolene Marcus & Martinus er allerede klare for festivalen som går av stabelen 2. og 3. september neste år. Det er foreløpig ikke avklart hvem av Karpe Diem og CC Cowboys som avslutter hele festivalen.

– Men det spikrer vi om kort tid. Det kommer litt an på hva artistene har av andre planer, men de avslutter uansett hver sin dag, sier Haaland.

Han forteller at det ikke har vært spesielt utfordrende å booke artister til festivalen selv om den bare har blitt arrangert én gang før.

– Det første året er det jo alltid litt utfordrende, men vi hadde et bra førsteår, og da er det lettere å følge opp, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20.55-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud
  • Ordføreren forstår rådmannens valg

    – Jeg forstår at det er en vanskelig situasjon for rådmannen personlig, sier ordfører i Fredrikstad Jon-Ivar Nygård (Ap), etter at det i dag ble kjent at rådmannen i Fredrikstad, Ole Petter Finess sier seg villig til å gå av. Rådmannen har vært i hardt vær i varslersaken og flere partier stemte før sommeren for mistillit til rådmannen. Ordføreren forstår rådmannens valg om å tre til siden.