NRK Meny
Normal

Kaptein Ahlsen mot Maradona

Per Egil Ahlsen er plukket ut som kaptein på Branns superlag som møter Diego Maradona og Argentina den 11. september i Bergen.

Diego Maradona
Foto: AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT / Scanpix

FFKs assistenttrener skal lede laget, som den 11. september møter fotballegenden Diego Maradona og hans lagkamerater fra Argentina i Vestlandshallen.

Med på det Branns superlag, bestående av spillere fra 80-tallet, er også tidligere FFK-spiller Tore Pedersen, og Egil Drillo Olsen er "landslagssjef".

 

Ill. foto
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Takket  ja med en gang

– Jeg var ikke i tvil da forespørselen kom. Det skal bli kjemperartig, og det er fortsatt en ære å være kaptein på et lag med mange tidligere Brann-spillere, sier Ahlsen til Bergensavisen.

Det er Brann-patrioten Dawy Wathne som leder laget mot de argentinske stjernene, og han har plukket fram en god blanding av tidligere Brann-spillere.

Blant annet skal Tore Pedersen, med fartstid fra FFK og flere utenlandske klubber være med på laget.

Forøvrig er kjente norske fotbalnavn som Trond Egil Soltvedt, Trond Totland, Lars Bakkerud, Kjell Rune Pedersen, Trevor Morley, Inge Ludvigsen og Kenneth Storvik.

En levende legende

Diego Maradona blir av mange betegnet som "tidenes fotballspiller" i verden. Maradona (født 30. oktober 1960) fikk sammen med Pelé prisen for århundrets spiller.

Maradona spilte for klubbene Argentino Juniors, Boca Juniors, FC Barcelona, Napoli, Sevilla og til slutt Newell's Old Boys.

I italienske Napoli ledet han laget til to gull i Serie A, og han i deltok i VM for Argentina i 1982, 1986, 1990 og 1994. I 1994 ble han sendt hjem for kokainbruk, noe som er symptomatisk for hans turbulente livsførsel.

England-Argentina, VM i 1986
Foto: AFP PHOTO / Scanpix

 

"Guds hånd"

Målene hans mot England i 86 vil verden aldri glemme. Det ene der han slo ballen i mål med hånden, det andre der han driblet fra egen halvdel og helt frem til Shiltons målstrek.  

Nå kommer han til Norge for å spille fotball, sammen med flere tidligere argentinske stjerner, og de møter tidligere norske stjerner  i "Showbol". 

“Showbol” er innendørs fotball spilt av tidligere landslagsspillere. Fotballen spilles fortrinnsvis på kunstgress og i utgangspunktet på en bane ca. 45 x 25 meter med plexiglass rundt matten.

Lagene består av fem utespillere pluss keeper, og med enkelte spesielle regler som eksempelvis 2 minutters utvisning for rødt kort, løpende spillebytter og straffe til motstanderlaget dersom man skyter ballen over plexiglasset på egen “fjerdedel”. 

Diego Maradona
Foto: AFP PHOTO/MATTHEW ASHTON / Scanpix

 

Voksne karer

Spillernes gjenomsnittsalder er ca. 37-39 år, det skal være minimum ett år siden man var aktiv som profesjonell, man skal ha representert sitt land som A-landslagsspiller og man skal være i form og aktiv fysisk. Spillet og kampene tas alvorlig.  

“Showbol” landslag er dannet i Brasil, Holland, Spania og ikke minst i Argentina. Sammen med “South American Football Advisory Bureau”. 

I Norge skal de spilles i Oslo Spektrum 8. september, og i Bergen 11. september.

For Showball Norge er Egil “Drillo” Olsen landslagssjef. Spillere som Kjetil Rekdal, Lars Bohinen, Frode Grodås, Frode Olsen, Totto Dahlum og andre tidligere landslagsspillere skal spille i Spektrum.

Kilde Fotballmagasinet/Wikipedia.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: