NRK Meny
Normal

Kapasiteten er sprengt på Norges største håndballcup

I år måtte arrangøren si nei til nesten 300 lag på grunn av for få baner og overnattingsplasser. Likevel ønsker de ikke å utvide cupen til flere steder i Østfold.

Fredrikstad Cup 2016

Det er trangt om plassene på Fredrikstad Cup, men arrangøren vil ikke utvide til andre steder i Østfold.

Foto: Victoria Ose / NRK

Det vrimler av folk rundt Kongstenhallen i Fredrikstad. I kveld begynner sluttspillet for de lagene som rakk å melde seg på i løpet av de fire minuttene det tok før alle plassene ble revet bort.

– Wow, var det 290 lag som ikke fikk være med? Da er vi kjempeheldige, utbryter Emil på Oppsal gutter 2005.

Interessen for Fredrikstad Cup blir stadig større. I løpet av de seks siste årene har påmeldinga tredoblet seg. Guttene fra Oppsal synes flere burde få muligheten til å melde seg på, og er ikke fremmed for en utvidelse av cupen.

– Jeg er villig til å bo litt lenger unna og ta bussen litt lenger, sånn at flere kan melde seg på, sier Eilif.

Fredrikstad Cup 2016, Oppsal G05

Oppsal gutter 2005: f.v. Sigurd, Karsten, Aksel (delvis skjult), Linus, Fredrik (i midten bak), Emil, Audun, Eilif, William og Agnar.

Foto: Victoria Ose / NRK

Vil holde det nært

Markedssjef for Fredrikstad Cup Steinar Graarud er ikke enig med Oppsalguttene. Cupen har hatt overnattingsplasser i Sarpsborg tidligere og benyttet seg av haller i nabobyen. Det sluttet de med i 2012.

Steinar Graarud

Markedssjef Steinar Graarud vil holde Fredrikstad Cup så samlet som mulig, selv om det betyr at de må si nei til lag som melder seg på.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Rett og slett fordi vi ønsket å prioritere nærhet og samhold. Vi vil ikke at folk skal måtte reise Østfold rundt. Vi vil ha så mye som mulig av arrangementet samlet, sier Graarud.

Det tror trener på Oppsal, Cathrine Holnes, er en god idé.

– Korte avstander og flere baner samlet på ett sted, er nok noe av det som gjør cupen så populær. Jeg tror det er lurt å beholde det sånn, sier hun.

På Oppsal er de kjent med trykket rundt påmeldinga og ble det første laget som meldte seg på i år.

– Vi vet at dette er veldig populært, så vi var tidligst ute og fikk med oss totalt 400 deltakere fra Oppsal IF, sier Holnes.

Gå til forsiden

Se flere bilder fra Fredrikstad Cup 2016

Fredrikstad Cup 2016

Se flere bilder fra Fredrikstad Cup 2016

6 bilder

  Verdensrekord

  Søndag ettermiddag skal de prøve å sette verdensrekord på 7-meterkast. Da må de treffe mer enn 11 ganger på en 20x20 cm stor blink i løpet av 30 sekunder.

  Fredrikstad Cup 2016, verdensrekordforsøk

  Det er her det skal være offisielt verdensrekordforsøk lørdag kl. 16.

  Foto: Victoria Ose / NRK

  – Det blir vanskelig, men vi skal gi det et forsøk, sier oppsalguttene som understreker at det likevel er viktigst å slå Nordstrand i den siste kampen.

  – Vi må spille godt i forsvar og kjøre på fremover. Det tror jeg vi skal klare, sier Linus.

  Norges største håndballcup er inne i sin tredje og nest siste dag. Så langt har den største utfordringen vært trafikkavviklinga. Resten av håndballfesten har gått etter planen.

  – Vi hadde en fantastisk konsert med 8000 mennesker i går. Det er fint vær og mange glade mennesker. Den største utfordringen er at byen er liten og trafikken stor, men det går som regel bra det også, sier Graarud.

  SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

   Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

   Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

   Ulv tok sau i Halden
   Foto: Lotte Olsen/NRK