Kan tjene millioner på UEFA-cup

Europacupspill kan gi FFK opp mot ti millioner kroner i klubbkassa.

Morgan Andersen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Det bekrefter manager i klubben, Morgan Andersen.

Neste sesong spiller FFK UEFA-cup på nye Fredrikstad Stadion. Og det kan bety millioner for laget fra Plankebyen.

Rett inn i 1. runde?

- Ja, det er nok erfaringen som Tromsø og Viking har vil jeg tro - at det ligger et sted rundt ti millioner kroner. Men da er man avhengig av at man får lag som kommer fra land som har bra tv-rettigheter, som for eksempel Tyskland, Tyrkia og England. Kommer vi til mellomspillet er det virkelig muligheter til inntekter, mener konstituert daglig leder i FFK, Morgan Andersen.

Som vinner av cupen, er mulighetene store for at FFK slipper kvalifiseringsrundene, og går rett inn i 1. runde av neste års UEFA-cup. Men Morgan Andersen vil likevel ikke ha et for stort fokus på penger når det kommer til europacupspill.

Kan tjene 600.000 per runde

- Pengene er jeg egentlig ikke  så opptatt av. Det er stort sett bare det vi prater om om dagen - penger. Det er uansett ingen vits i å tenke på kroner og øre før man er i mellomspillet, men kommer man dit - da kan man tjene en god del penger, dier han.

Ifølge informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Roger Solheim, vil FFK høyst uoffisielt kunne tjene nesten 600.000 kroner i prispenger per runde - i tillegg til publikumsinntekter, tv-inntekter og så videre.