Kan sikre kvalik med ett poeng

Mens herrelaget til Sarpsborg 08 sliter i bunnen av eliteserien, kan damelaget sikre opprykk til toppserien i høst.

Mens herrelaget til Sarpsborg 08 sliter i bunnen av tabellen, er situasjonen helt motsatt for damelaget. De kjemper om opprykk til den øverste divisjonen - og var avhengige av seier da de møtte Fortuna i helga.

Reporter: Mathias Lunde Kristoffersen

Sarpsborg 08 gjorde en god sesong i 1. divisjon i fjor og var fem poeng unna plassen som sikret kvalik. Men flere av profilene har forsvunnet og det var derfor knyttet stor spenning til hvordan laget ville klare seg i årets sesong.

Anette Eriksen

Anette Eriksen går for seier også i de to siste seriekampene.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

– Vi har fått inn noe nytt i trenerteamet, men ikke så mange nye jenter. Vi er få, men vi som er her har det bra, smiler kaptein Hedda Vedeler.

Gjennomsnittsalderen i A-stallen til damene denne sesongen er på vel 20 år. Det er kun én spiller som ikke er født på 90-tallet.

– Vi har mange unge jenter som har blitt et år eldre, og som har fått mer erfaring, sier midtbanespiller Rikke Bjørnland.

Kan møte tidligere lagvenninne

I helgen ble det 2–0 seier hjemme mot Fortuna Ålesund.

08-kvinnene

Sarpsborg 08 slo Fortuna Ålesund 2-0 i helgen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK
Sarpsborg 08 kvinnelag

Sarpsborg-jentene takket supporterne for kampen etter 2-0 seieren mot Fortuna Ålesund.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Når det gjenstår to kamper ligger det an til at Sarpsborg-kvinnene sikrer seg andreplassen og muligheten til å spille om opprykk til den øverste serien i høst.

I en eventuell kvalik vil de sannsynligvis møte Amazon Grimstad eller Sandviken.

– Hvis vi møter Sandviken, så møter vi vår tidligere lagvenninne Andrea Thun og vi vet at hun er god. Men da er det desto større grunn til å vinne, sier midtstopper Anette Eriksen.

Skal gjøre jobben selv

For å sikre seg kvalikplassen holder det trolig med ett poeng på de to siste kampene. Men det er langt fra enkel motstand som møter dem.

6. oktober møter de serieleder Grand Bodø, før de spiller borte mot Grei i siste serierunde. Sistnevnte er det ett av lagene som kan snyte sarpingene for andreplassen – men målforskjellen mellom de to lagene er stor. Fordel Sarpsborg.

– Vi skal vinne de to siste selv om vi så å si er sikret plassen. Nå er vi definitivt på vei mot kvalik, sier Eriksen.

I serieavslutningen fokuserer laget nå på terping av dødballer.

– Det er en ganske stor prosent av scoringene som kommer på dødball. Vi ønsker å heve den prosenten, sier hovedtrener Kenneth Øby.